Darđani pobjegli sa začelja

Darđani pobjegli sa začelja

Košarkaši Vrijednosnice OS Darda ubilježili su i drugu uzastopnu pobjedu ove godine i tako pobjegli sa začelja ljestvice.

Nakon Borika u dvorani u Dardi pao je i vodeći Split.

Borik je pao sa 16 koševa razlike, a Split Croatia osiguranje sa 18.

Dokaz je to odlične forme Darđana jer nije lako svladati uvjerljivo vodeću momčad na ljestvici iako je Split u Dardu došao hendikepiran sa samo 7 igrača u zapisniku. Viroza je zahvatila Splićane, ali još više im se vrtilo u glavi nakon odlične izvedbe domaćih žutih za koju gosti nisu imali nikakvog rješenja.

Od samog početka susreta domaći su vodili pa je tako nakon prve četvrtine bilo + 7, a na odmoru + 13 za Darđane. Odličnu partiju prikazao je kapetan domaćih Ridl koji je u tom djelu igre ubacio čak 19 poena. U nastavku utakmice i dalje dominacija žutih, iako su gosti u jednom djelu igre smanjili rezultat na – 8 no to je trajalo jako kratko te su opet Brokeri sve to vratili na više od 14 i tako na sigurnoj razlici držali do kraja sve pod svojom kontrolom.  Odličan je bio kapetan Ridl s 25 ubačaja, Krolo je postigao 24 no sve se vrtilo oko najiskunijeg i najbolje igrača domaćih koji je još jednom pokazao kako unatoč poznim godinama igra vrhunsku košarku.

Ako Darđani nastave ovakvim igrama u preostalih 7 kola koliko je ostalo do kraja osnovnog djela natjecanja izgledi za gornji dom i play off sasvim će biti realni. Ako pobjede izravnog konkurenta Dubravu u Zagrebu ne sumnjamo kako će dvorana u Dardi za 2 tjedna biti pretjesna za sve zainteresirane ljubitelje košarke.

Tekst i video: STV

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja