Sport / Košarka

Slavonski Brod: Čudesna završnica BAKL-a

Slavonski Brod: Čudesna završnica BAKL-a


Čudesnu završnicu odigrali su košarkaši Stupnik Medexa koji su imali i podršku nogometnih navijača koji su stigli nakon pobjede njihovog Slavonca u Tomici. Bila je to završnica za one debljih živaca budući da se igrao produžetak. Tricom uvijek dobrog Marina Dadića Nina Hebrang je došla do prednosti od 51:49, a sve je mogao riješiti Emil Jira koji je pogodio jedno od 2 slobodna bacanja za 52:49 11. sekundi prije kraja.

Stupljani su krenuli u napad i samo im je trica omogućavala drugi produžetak od 3 minute. Kada je na semaforu ostalo još 3 sekunde Tony Teskera je tricom poravnao rezultat na 52:52. Loptu je ispod koša izveo Miran Jozić koji ju ostavlja Emilu Jiri, međutim, dodavanje je presjekao Domagoj Brezić koji na trici pronalazi Davorina Rupčića, a ovaj sa zvukom sirene pogađa tricu za nevjerojatnu pobjedu Stupnik Medexa sa 55:52. Gotovo zvuči nestvarno da se u posljednje 3 sekunde mogu zabiti dvije trice te s -3 doći u prednost od +3, ali košarka je po tko zna koji puta pokazala kako zna biti vrlo neizvjesna. Nina Hebrang je izgubila već dobivenu utakmicu koja se gubi jednom u životu na način na koji su oni poraženi od Stupljana.

U regularnom dijelu se cijelo vrijeme igrao izjednačen susret u kojem su se momčadi izmjenjivale u vodstvima. Kada je u Stupnik Medex u 3. četvrtini otišao na 8 razlike, Nina Hebrang je serijom od 10:0 došla do preokreta te se ušlo u penal završnicu u kojoj su obje momčadi promašivale slobodna bacanja, a puno više Stupnik Medex. Iz redova Nine Hebrang su ljuti i na suca Mirsada Šarića nakon što je u završnici regularnog dijela utakmice sekundu prije kraja kod njihovog vodstva od 46:45 dosudio osobnu Jiri nakon koje je Rupčić dobio priliku iz oba slobodna bacanja svojoj ekipi donijeti pobjedu.

Rupčić je pogodio jedno za produžetak, ali je kasnije tricom sa zvukom sirene postao junak Brodskog Stupnika budući je svoju ekipu odveo u finale. Upravo su mladi igrači kod Stupnik Medexa koji su tricama donijeli pobjedu bili i najučinkovitiji. Tako je Tony Teskera postigao 17, a Davorin Rupčić 14 koševa. Kod Nine Hebrang kod koje nije bilo: Duvnjaka, Birindžića i Domagoja Galića je ubacio 16, a Emil Jira 10 poena. U produžetku kada se odlučivao pobjednik Nina Hebrang nije imala 3 igrača koji su zbog 5. osobnih pogrešaka završili utakmicu i to: Marka Galića, Karla Matuška i Marina Bitunjca, dok je kod Stupljana 5. osobnih imao samo Ivan Pribanić.

Drugi finalist postao je Brod old stars koji je sa 73:65 bio bolji od Trgo investa. Već nakon prve četvrtine bilo je 20:10 za veterane koji su na poluvremenu imali 33:23. Malu prednost „starci“ su ostvarili nakon 3. četvrtine kada je bilo 52:38, međutim, nakon nekoliko tehničkih pogrešaka klupi Brod old starsa te njihovom igraču Igoru Kovačeviću Damir Voloder je imao seriju slobodnih bacanja. Nakon što je od 6 pokušaja pogodio 5 bacanja rezultat je 4. minute prije kraja utakmice bio 58:58 te se činilo da će se ući u neizvjesnu završnicu.

Međutim, Trgo invest nije mogao zaustaviti bivše prvoligaške igrače: Darka Pezera, Domagoja Norca i Igora Kovačevića koji su Brod old stars odveli do zasluženog finala. Upravo su Norac s 23, Kovačević s 20 i Pezer sa 16 koševa bili najučinkovitiji u pobjedničkom sastavu. Kod Trgo investa su samo 2 igrača bila raspoložena za igru i to Krešimir Herceg s 24 i Damir Voloder s 23 poena, dok ih ostali nisu mogli pratiti.

SiB.hr


Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!