VROS Darda i Osječki Sokol bez zapaženih rezultata na turnirima

VROS Darda i Osječki Sokol bez zapaženih rezultata na turnirima

Košarkaši Osječkog Sokola u subotu i nedjelju odradili su zadnji turnir pred početak A-1 košarkaške lige. “Sokoli” su gostovali u susjednoj Bosni i Hercegovini na prijateljskom turniru “Slobodini velikani” u Tuzli.

Osječani su osvojili treće mjesto, u polufinalu su izgubili od Radinka iz Bijeljine, a u utakmici za treće mjesto pobjedili su domaćina Slobodu.

KK Radnik – KK Osječki Sokol 86:60 (19:14, 37:25, 60:45)
KK Osječki Sokol: Budimir 12, Brnas 9, Šarac 9, Rajić 7, Radoš T. 7, Madunić 6, Tucaković 3, Price 3, Erslan 2, Radoš D. 2, Eregić

Osječani su u nedjelju pobjedili u tijesnoj utakmici Slobodu iz Tuzle. U prvoj četvrtini rezultat je bio  neizvjestan, ali u drugoj i trećoj “Sokoli” su napravili veliku prednost, ali nepromišljenom igrom u četvrtoj četvrtini sve su izgubili. Na kraju su ipak “Sokoli” ostali hladne glave i uzeli “broncu”.

KK Sloboda – KK Osječki Sokol 74:78 (21:23, 29:45, 52:67)
KK Osječki Sokol: Brnas 22, Budimir 19, Tucaković 13, Madunić 6 Šarac 5, Radoš T. 2, Rajić, Price, Erslan, Radoš D., Eregić

Na turnir Osječki Sokol došao je bez dva igrača koja su bili standardni u par prethodnih turnira, naime riječ je o Srđanu Helbichu koji je svoju karijeru okončao i Luki Klarici koji je bio na probi, ali nije ostao u “Gradu na Dravi.” Na turniru je za Osječki Sokol zaigrao Županjac Ivan Erslan, koji bi trebao biti zamjena za Helbicha.

I košarkaši Vrijednosnice OS Darde su odradili zadnje provjere pred početak A-1 košarkaške lige. “Brokeri” su u subotu i nedjelju gostovali na jakom turniru u Mađarskoj.U polufinalu izgubili su od PVSK Panthersa iz Pečuha, a za treće mjesto od mađarskog prvoligaša Jászberényi KSE.
 
U polufinalu igrali su ravnopravnu utakmicu s PVSK Panthers, ali loš šut i jako loša zadnja četvrtina utjecali su na kraj, “Brokeri” su zadnju četvrtinu izgubili s rezultatom 21:10. U zadnjim trenucima trener Senad Muminović dobio je tehničku i to je bio kraj za “brokere.”
PVSK Panthers – Vrijednosnice OS Darda 69 : 62 (18:15, 35:38, 48:52)
Vrijednosnice OS Darda: Bičvić 15, Perajica 15, Tešija 11, Glavinić 6, Pandurić 6, Meznarić 5, Šarić 2, Turalija, Cvitanovi Mandić, Kujundžić

Utakmica za treće mjesto nije bila tako tijesna, ali su “baranjci” mogli doći do pobjede. Presudila je katastrofalna druga četvrtina, isto kao četvrta u polufinalu.  Jászberényi KSE je na poulvremenu vodio s čak +16 i to je bilo nedostižno za “brokere.”
Vrijednosnice OS Darda – Jászberényi KSE 81:89 (20:24, 34:50, 55:71)
VROS Darda: Bičvić 21, Pandurić 17, Meznarić 15, Tešija 13, Peraijica 12, Glavinić 2,  Šarić , Turalija, Cvitanović, Mandić, Kujundžić

Za VROS Dardu prve minute upisao je novopridošli Josip Glavinić, koji je došao na mjesto razigravača Igora Salamuna koji je zbog obiteljskih razloga napustio VROS Dardu. Također prve minute upisao je i centar Ivica Cvitanović, kojem je ovo bio pripremni turnir. Uprava VROS Darde je sad na potezu ostaje li Cvitanović u Baranji ili se vraća kući.
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja