Košarka: Hrvatska - Švicarska u Osijeku

Košarka: Hrvatska - Švicarska u Osijeku

Prije godinu dana u slavonskoj su metropoli hrvatski košarkaši brusili formu za nastup na EP-u, na kojem se nisu proslavili. Stoga ih ovog ljeta čekaju kvalifikacije za sljedeći Eurobasket, koji se 2013. godine igra u Sloveniji.
Hrvatska je u skupini s Ciprom, Ukrajinom, Mađarskom i Austrijom, a već je na prvi pogled jasno da imamo status prvog favorita. Pripreme za kvalifikacije počele su 15. srpnja, a mjesto okupljanja bio je Sveti Martin na Muri, gdje je izbornik Jasmin Repeša planirao raspolagati s 15 imena. Početak priprema je ipak odradio s dvanaestoricom, koji u nedjelju stižu u Osijek, gdje će reprezentacija boraviti sljedećih sedam dana, točnije, do 30. srpnja. Nakon toga će reprezentativci zaraditi i tri slobodna dana.

U Svetom Martinu su izborniku na raspolaganju bili: Roko Ukić, Rok Stipčević, Bojan Bogdanović, Fran Pilepić, Kruno Simon (propustio par dana zbog odlaska na liječnički pregled u Španjolsku), Ivan Ramljak, Luka Babić, Pavle Marčinković, Damjan Rudež, Damir Markota, Luka Žorić i Lukša Andrić. S liste su, zbog ozljeda, otpali Marko Car i Stanko Barać, te naknadno pozvani Darko Planinić, koji igra Ljetnu NBA ligu.

Nakon Međimurja, gdje se samo treniralo, Hrvatska će u Slavoniji odigrati i prve prijateljske provjere. Suparnik će biti Švicarska, koju također očekuje nastup u kvalifikacijama. Prvi dvoboj bit će službeni, a igra se u srijedu u 20 sati u dvorani Gradski vrt, koja će, tako, nakon 12 mjeseci ponovno biti pripremna baza muškoj košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske.

POGLEDAJTE: GALERIJA: Hrvatska - Bugarska u Osijeku

TEKST: N. Benčina
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja