Sport / Košarka

Pobjeda je viza za elitni razred

Pobjeda je viza za elitni razred

Ostala su još tri kola do kraja kvalifikacija za popunu A-1 hrvatske lige košarkaša. No, najvažnija utakmica igra se večeras (18 sati) u dvorani Jug.

Ostala su još tri kola do kraja kvalifikacija za popunu A-1 hrvatske lige košarkaša. No, najvažnija utakmica igra se večeras (18 sati) u dvorani Jug.

kksokol4958

Osječki sokol dočekuje Dubravu, sraz je to koji odlučuje o prvom mjestu i direktnom plasmanu u elitni razred. Poraženi će se morati zadovoljiti utješnom nagradom (dodatne dvije utakmice protiv pretposljednje momčadi iz A-1 lige za ostanak), a o njoj "sokolovi" i Zagrepčani sigurno i ne razmišljaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije početka kvalifikacija prognoze su bile da će upravo te dvije momčadi odlučivati o "jedinici". Prvi korak prema njoj Dubrava je napravila pobjedom na svom parketu (76:66), ali kasniji domaći poraz od Crikvenice dao je nadu i dodatna krila Osječkom sokolu. Naime, da su večerašnji derbi Zagrepčani dočekali neporaženi, domaćin bi imao dvostruki zadatak. Osim pobjede Ridl, S.Helbich, Šarac i ostali lovili bi i razliku, koja bi morala biti veća od deset poena. Sada se čini da će i minimalna pobjeda biti dostatna za konačno slavlje.

kksokol4952

- Dobro nam je došla stanka, nakon što smo svladali Poličnik bili smo slobodni i tako dobili tjedan više za pripremu - kaže Helbich, koji je sigurno dodatno proučio pogreške iz prve utakmice, što je rezultiralo jedinim porazom.- Naša jedina kalkulacija je pobjeda. Razlika sada uopće nije važna, iako je prvobitno izgledalo da ćemo morati biti uvjerljiviji nego Dubrava u prvoj utakmici. No, svjesni smo da pobjeda veća od deset poena puno vrijedi, stoga ćemo se potruditi da uzvratimo Zagrepčanima punom mjerom. Sav ulog na kraju je u ovih 40 minuta. Stoga nemamo pravo na pogrešku - kaže trener Zoran Helbich, koji je mogao dva tjedna u miru pripremati igrače za utakmicu odluke.

- Krajem ožujka smo u Dubravi odigrali ispod naše razine. Prije svega smo zakazali u napadačkom dijelu, nismo bili organizirani i koncentrirani. Znamo koje su naše prednosti u odnosu prema suparniku, ali visina i kvaliteta pod obručima nije iskorištena. Da stvar bude gora, i u lošijem izdanju tamo smo mogli do pobjede. Sada nema druge nego u našoj dvorani nadoknaditi propušteno - priželjkuje trener Osječkog sokola.

Pobjedničke ambicije ne kriju ni "dubravaši", koji su dobru formu potvrdili s dvije uvjerljive pobjede. U Međimurju su slavili s 15 razlike, a Poličnik su prije tjedan dana deklasirali s čak +43 (94:51), što je i najuvjerljivija pobjeda u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

- Naravno da stižemo s pobjedničkim ambicijama. Puno nepoznanica nema, radi se o podjednako kvalitetnim momčadima, stoga bi mogla odlučiti trenutna forma ili inspiracija pojedinca - kaže trener Dubrave, Boris Gnjidić.

kksokol4954

Što god bude na kraju odlučivalo, jasno je da pobjednik iz ovog susreta grabi velikim koracima prema A-1 ligi, koja već nekoliko sezona ne stanuje u slavonskoj metropoli. Stoga je jasno kakav ulog nosi večerašnji susret, od kojeg domaćin puno očekuje. Očekuje i podršku s tribina, "šesti igrač" u ovakvim utakmicama može presuditi. Stoga, ljubitelji košarke, pravac dvorana Jug!

Tekst: N. Benčina (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!