Sport / Košarka

Osječki KK Sokol vodeća momčad košarkaške A-2 lige "Istok"

Osječki KK Sokol vodeća momčad košarkaške A-2 lige

Godine prolaze, a slavonska metropola još nema košarkaškog predstavnika u elitnom hrvatskom razredu. No, taj scenarij žele promijeniti u Osječkom sokolu, koji je na dobrom putu, ali cilj je još uvijek daleko.

“Sokoli” su trenutni lider A-2 lige “Istok”, nakon 11 odigranih kola na vrhu imaju identičan učinak (10-1) kao aktualni prvak (Mladost), koji će do kraja biti jedini pravi konkurentambicioznim Osječanima.

Jedini poraz lider je doživio upravo od momčadi iz Čačinaca. Nakon njega došlo je i do “pretumbacija” u stručnom stožeru. Ulogu glavnog trenera preuzeo je Zoran Helbich, koji obnaša i tajničku funkciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Morali smo malo razdrmati momčad, koja po svojoj kvaliteti ne bi smjela imati problema na putu osvajanja naslova. Nije dobro izgubiti, ali ako se to već moralo dogoditi, onda je tajming bio dobar. Pregrupirali smo snage, vidjeli gdje smo griješili i odlučili da se to ne ponavlja u nastavku sezone - kaže Helbich, koji prijepodne obnaša tajničke obveze, a navečer vodi trening.

U radu mu asisitra dosadašnji prvi trener Davor Dogan, koji je inače vodio momčad do 9. kola, kada je doživljen poraz.

- Morali smo nešto promijeniti, a glavni problem bila je motivacija igrača. No, s tim u budućnosti više neće biti problema. Osječki sokol igrat će dinamičnije, agresivnije i na kraju će prvi proći ciljem - optimističan je trener osječkog drugoligaša, bez obzira na to što ga u nastavku prvenstva čeka gostovanje kod glavnog konkurenta.

- Konkurenciji svaka čast, ali ako smo u pravom izdanju, tada nemamo konkurenciju. Izvukli smo pouke, sada smo spremni pokazati da smo najbolji ne samo u “Istoku”, već u kompletnoj drugoligaškoj konkurenciji - naglašava Helbich, koji je potvrdio da se razmišlja i o osnaženju igračkog kadra.

- Uvijek se razmišlja o pojačanjima. Zasad je vrlo izvjesno da ćemo osnažiti centarsku liniju Tomislavom Maslićem. Riječ je o Osječaninu, igraču s prvoligaškim i međunarodnim iskustvom, koji će se bez problema uklopiti u našu sredinu.

Osječki sokol očito već polako gleda prema kvalifikacijama za plasman u A-1 ligu. U tu svrhu u planu je i češće odigravanje prijateljskih provjera s prvoligaškim ekipama iz regije, pa i inozemstva.

N. Benčina (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!