Sport / Košarka

Vrijednosnice treće na finalnom turniru Basket4kids

Vrijednosnice treće na finalnom turniru Basket4kids

Ekipa KK Vrijednosnica Osijek 2005. godište igrala je na na Final Fouru turniru Basket4kids za Hrvatsku, koji je u nedjelju 25.03.2018. održan u Zagrebu u dvorani u SŠD Dubravi.

Prema ždrijebu prvo polufinale su odigrali KK Zagreb i KK Stoja iz Pule. Zagrebaši predvođeni Matejom Akrapom su slavili sa 40:32. Sa +8 Zagreb je  ušao u finalnu utakmicu.

Zadrani su u drugom polufinalu sa 33:24 dakle sa +9 pobijedili ekipu Vrijednosnica Osijek. Od samog početka su dominirali sa vrlo dinamičnim napadom i agresivnom obranom nametnuli svoj tempo. Ovaj susret je za mnoge bio finale prije finala, a dojam je da dječaci iz Osijeka nisu prezentirali svoju najbolju košarku, te su od starta dali zbog kamera ili pritiska roditelja bili u nekakvom sportskom grču.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U utakmici za treće mjesto djeca iz Osijeka su se potpuno opustila,kao da su shvatila da je to samo košarka koju oni jako dobro znaju,  te su upisali  vrlo uvjerljivu pobjedu  protiv Stoje, 53:25. Puljani su poveli 4:0, samo da bi Vrijednosnice Osijek napravile seriju 20:0 i utakmica niti u jednom trenutku nije bila upitna za korist Vrijednosnica Osijek sa +28.

Treće mjesto potpuno zasluženo pripada Vrijednosnicama Osijek, te se sa pokalom i medaljama  ponovno vraćaju kući. Iako su bili blizu finala sa igrom u grču, njihova igra iz druge utakmice pokazuje da ćemo taj tim imati prilike vidjeti u dogledno vrijeme u borbi za nove medalje.      

U finalu odlična utakmica, izjednačena većim dijelom te u završnici Zadar kontrolira situaciju i  uspjeh Zadra je apsolutno zaslužen. Konačan rezultat je 41:33 za Zadar sa+8 .

Za KK Vrijednosnice Osijek su igrali:

Tin Grujić, Gabrijel Flanjak, Luka Ćurak, Luka Ilić, Jakov Matuzović,Filip Bukvić Buljubašić, David Czersky Hafner, Luka Varga, Filip Milošević Pavičić, Leon Pšihistal, Ivano Polančec i Matej Vila.   Treneri Dubravko blažević i Nedjeljko Matić.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!