Sport / Košarka

Nakon 11 godina košarkaška reprezentacija ponovo u Osijeku

Nakon 11 godina košarkaška reprezentacija ponovo u Osijeku

Sve češće u posljednje vrijeme, točnije od gradnje sportske dvorane Gradski vrt, grad na Dravi domaćin je sportskih priredbi koje imaju i međunarodni predznak. Osim toga, u posjet nam stižu i razne državne selekcije, koje se u Osijeku pripremaju za velika natjecanja.  

Odbojkašice su najbolji i najsvježiji primjer, ali neće ostati samo na njima. Naime, tijekom srpnja, posjetit će nas i naši najbolji košarkaši, u sklopu priprema za predstojeće Europsko prvenstvo u Litvi.

Izabranici Joke Vrankovića će dio priprema odraditi u Slavonskom Brodu, a skoknut će nakratko i do slavonske metropole. Razlog? Odigravanje prijateljskog ogleda protiv Bugarske. Planirani termin je 26. srpnja, iako je moguće da bude koji dan-dva odstupanja od tog datuma. No, sve će biti jasno nakon što i službeno bude obznanjen plan i program priprema naše izabrane vrste, kojoj će tih dana domaćin biti KK Osječki sokol.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, posljednji put naši su košarkaši u Osijeku bili prije više od deset godina. U studenome 2000. godine u kvalifikacijskoj utakmici za EP u Turskoj Hrvatska je tada svladala Mađarsku sa 79:58. Igralo se u punom Zrinjevcu, oko 1.500 gledatelja bodrilo je selekciju koju je tada vodio Aleksandar Petrović.

Naravno, od te “repke” danas vjerojatno nitko neće biti u rezentativnom kadru, iako su neki igrači još uvijek aktivni. Sastav je izgledao ovako: Krstić, Mulaomerović, Marić, Nicević, Žižić, Mamić, J. Ružić, T. Ružić, Vujčić i Marcelić.
Tko će doći u Osijek krajem sljedećeg mjeseca zna zasad vjerojatno samo izbornik Vranković, ali nema sumnje da naši najbolji košarkaši zaslužuju da im se da podrška uoči nastupa na eurosmotri.

 

Tekst: N.Benčina (Glas Slavonije)
Foto: kosarka.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!