Kako skinuti višak kilograma nakon blagdana?

Kako skinuti višak kilograma nakon blagdana?

Dragi naši čitatelji! Ovim putem, ekipa Kuće zelenog čaja Osijek želi Vam čestitati Božić i zaželjeti uspješnu Novu 2013. godinu!

Nadamo se kako ste ove božićne blagdane proveli u društvu svojih obitelji, ugodnoj kućnoj atmosferi i obilnom blagdanskom stolu za koji smo uvjereni da je bio svojevrsna kalorijska bomba tako dobra da joj nitko nije mogao odoljeti :)

caj 495 2

Moramo priznati da smo i mi iz Kuće zelenog čaja jako uživali u kolačima, francuskoj salati, mlincima, sarmi i svinjskim šniclama, što je rezultiralo prikazom povećanih vrijednosti na ekranu najveće neprijateljice svake žene – VAGE!

U duhu Bridget Jones, prvo smo pomislili kako je vagu potrebno baždariti jer nije moguće da smo u manje od tjedan dana dobili toliko kila viška :) Realnost je naravno bila nešto drugačija.

Nakon prihvaćanja surove realnosti zvane „blagdanski višak kilograma", prestali smo se zabrinjavati jer smo shvatili kako Nova godina dolazi za manje od 24 sata, a to je oduvijek bio idealan dan za neke nove početke, u ovom slučaju za početak procesa mršavljenja, zdravog života i tjelovježbe.

Stanju naše flegmatičnosti i neopterećenosti također je pridonijela i spoznaja da će naše novogodišnje odluke biti brže i uspješnije realizirane pomoću žutih, oolong i bijelih čajeva koje ionako pijemo gotovo svaki dan :)

caj 495 3

Upravo zbog toga, ovu kolumnu odlučili smo posvetiti čajevima koji će pomoći svakom organizmu u gubitku suvišnih kilograma, njegovoj detoksikaciji i jačanju imuniteta narušenog nezdravom prehranom i slabom fizičkom aktivnošću, pa krenimo redom:

ŽUTI ČAJ

Uvjerljivo najbolji prirodni pripravak za gubljene težine je žuti čaj kojeg kod nas u KZČ možete pronaći pod nazivom Yinzhen. On sadrži dijetni enzim koji pomaže bržoj probavi hrane i sagorijevanju suvišne masnoće u tijelu. Najbolji je prirodni pripravak za gubljenje težine a pogoduje osobama osjetljivog želuca. Za razliku od klasičnog zelenog čaja nema nimalo trpkosti i sadrži neznatnu količinu kofeina. Osim što pogoduje mršavljenju, Yinzhien čisti tijelo od otrova, smanjuje masnoću u krvi, povisuje mentalnu i tjelesnu aktivnost i djeluje protiv depresije.

CRVENI ili OOLONG ČAJEVI

Crveni ili oolong čajevi poboljšavaju topljenje masnoća za 12 %, povećavaju nivo energije za 10 % i potrošnju kalorija za 4 %. Idealni su u fazama skidanja potkožnog masnog tkiva jer potiču mršavljenje (zovu ih „aromatičnim ubojicama masnoća"), uravnotežuju neravnotežu kolesterola u organizmu, podižu imunološki sustav te olakšavaju psihički i fizički stres. Bez obzira izaberete li oolong čaj Berry witch, Formosu Fine, Flower of Taiwan ili Milky rezultati zasigurno neće izostati :)

BIJELI ČAJEVI

Osim žutog i oolong čajeva i bijeli čajevi imaju vrlo pozitivne učinke na naše tijelo. Njihovo djelovanje identično je zelenim čajevima ali zbog veće antioksidativne koncentracije smatramo ih najučinkovitijim suborcima za jačanje narušenog imuniteta. A zanimljivo je i to što su ga drevni Kinezi prozvali eliksirima mladosti, dugovječnosti i ljepote. Želite li i vi biti mladi i lijepi preporučujemo neki od bijelih čajeva iz naše ponude: White pearl of Fujian, Friends forever, Pai mu Tan, White Cherry, Silver Moon, Temple der Goetter ili Silver Needle.

Za sve one koji imaju slične postblagdanske probleme, Kuća zelenog čaja ovog puta je odlučila 2 najsretnija čitatelja nagraditi sa 2x25g bijelog čaja Friends forever.

Sve što trebate je, u komentar ovog članka, napisati: Želim piti bijeli čaj Friends forever! i sačekati objavu dobitnika na SiB-u i Facebook profilu Kuće zelenog čaja Osijek (www.facebook.com/kzc.osijek).

*Nakon objave dobitnika, nagradu je moguće preuzeti u KZČ (Portanova) u roku od 30 dana.

Dobitnici su: Oljica Dvadesetšestogodišnjakinja Tomić i Josipa Mađarić
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja