SiB Plus / Zdrav život

Ljetno osvježenje uz ledene čajeve iz KZČ

Ljetno osvježenje uz ledene čajeve iz KZČ

Sa ljetnim vrućinama počelo je i europsko prvenstvo u nogometu! Već i vrapci na grani znaju kako se prvenstvo održava u Poljskoj i Ukrajini, da je Hrvatska u skupini C, kako igramo protiv Irske, Španjolske i Italije... Malo je tu novoga za reći, pa ćemo jednostavno našim Vatrenima poželjeti puno sreće, zdravlja, veselja, golova i nacionalnog inata koji će ih, nadamo se, odvesti na tron Europe.

 Sa ljetnim vrućinama počelo je i europsko prvenstvo u nogometu! Već i vrapci na grani znaju kako se prvenstvo održava u Poljskoj i Ukrajini, da je Hrvatska u skupini C, kako igramo protiv Irske, Španjolske i Italije... Malo je tu novoga za reći, pa ćemo jednostavno našim Vatrenima poželjeti puno sreće, zdravlja, veselja, golova i nacionalnog inata koji će ih, nadamo se, odvesti na tron Europe.

Dok većina pripadnika nacije uzavrele nogometne emocije smiruje hladnim pivom ili možda gemištekom, u ovoj kolumni ćemo predstaviti još jedan napitak koji će zasigurno ohladiti vruću navijačku glavu i srce. Ovo piće vrlo vjerojatno nećete konzumirati za vrijeme gledanja utakmica, ali zasigurno će vam pomoći dan poslije kada se budete liječili od burnih i neprospavanih noći uzrokovanih veseljem uslijed hrvatskih pobjeda.

caj kolumna495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naravno, govorimo o ukusnom napitku zvanom ledeni čaj. Znate li priču o tome kako je uopće nastao ovaj napitak? Priča ide ovako.... Mladi engleski poduzetnik Richard Blechynden postavio je na Općem sajmu u američkom Saint Louisu u ljeto 1904. štand, nudeći crni indijski čaj. Da bi bolje privukao publiku, na štandu je zaposlio skupinu mladih Singaleza. No bilo je pakleno vruće i publika je okretala leđa njegovom čaju, naguravajući se oko šankova s hladnim, osvježavajućim pivom. Vidjevši to, Blechynden se odvažio na slijedeći korak: brzo je nabavio led u kockama i onda na štandu ponudio hladni, zapravo ledeni čaj u staklenim čašama. Narod je, oduševljen, nagrnuo na to novo osvježavajuće piće, a sve ostalo je povijest

Ono što vam možemo garantirati je da ćete najbolje ledene čajeve dobiti upravo od voćnih čajnih infuzija. Pitate se zašto su voćni čajevi tako cool? Evo nekoliko razloga:

- osvježavaju i relaksiraju organizam nakon fizičkom i mentalnog napora

- mogu se piti i kao hladan napitak

- bogati su vitaminima i mineralima zbog voća u svom sastavu

- zavodljivih okusa i mirisa

- odličan su izvor vitamina C

- idealan izbor za djecu

- ne sadrže tein/kofein

- snažan su antioksidant

- poznati su kao zaštitnici imuniteta

Kuća zelenog čaja u Portanovi u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta voćnih čajeva koji će vam pomoći u ublažavanju ljetnih vrućina i vraćanju energije nakon neprospavanih noći, a to su:

JAGODA-KIVI (jabuka, cvjetovi hibiskusa, šipak, komadići jagode i kivija)

NARANČA-MRKVA (cvjetovi hibiskusa, grožđe, komadići mrkve, kandirani ananas, komadići jabuke, naranča kora)

EQUISITE (cvjetovi hibiskusa, šipak, grožđice, crni ribizli, plodovi bazge, kandirani ananas)

ŠUMSKO VOĆE (cvjetovi hibiskusa, šipak, komadići jabuke, ribizli, narančina kora, jagode, bazgin plod)

COLD DRINK SUMMER PUNCH (komadići jabuke, naranče i limuna, kandirani ananas, papaja, bambusovi listovi, cvjetovi šafranike i suncokreta, kora naranče)

YOGU PINEAPPLE (komadići jabuke, cvjetovi hibiskusa, kandirani ananas, komadići jogurta)

caj kzc495

Svi voćni čajevi se pripremaju na način da se u zagrijanu vodu na 100 stupnjeva stavi određena količina čajne infuzije (1 čajna žličica ili drugačije ukoliko je to naznačeno na deklaraciji). Nakon toga pustimo čajnu infuziju da se namače desetak minuta, potom procijedimo i ohladimo u hladnjaku. Voćni čaj zatim poslužimo sa nekoliko kockica leda i kriškom limuna.

Ukoliko želite probati neki od gore navedenih čajeva, pozivamo vas da posjetite našu Kućicu u subotu i nedjelju (16. i 17. lipnja) kada ćemo imati 10 % popusta na sve voćne čajeve! Osim toga, u subotu (16.06.) od 18-21 sat ćemo dijeliti uzorke voćnih čajeva pa požurite po svoj uzorak.

I ovaj put smo za sve ljubitelje čaja i one koji će to tek postati pripremili nagradnu igru gdje najsretnijeg natjecatelja nagrađujemo s 1 vrećicom voćnog čaja Cold drinksummerpunch. Ono što trebate napraviti je podijeliti ovaj članak na svom FB zidu i u komentar ispod ovog članka napisati: Bodrim Vatrene uz ledene voćne čajeve!

Puno pozdrava iz Kuće zelenog čaja!

 


Izdvojeno

Reci što misliš!