SiB Plus / Zdrav život

Besplatna pomoć debelim Slavoncima

Besplatna pomoć debelim Slavoncima

Vciše od 500 milijuna odraslih osoba u svijetu je pretilo (297 milijuna žena i 205 milijuna muškaraca), dok 1,46 milijardi odraslih osoba ima prekomjernu tjelesnu masu koja indirektno prouzročuje više od tri milijuna smrti godišnje.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Hrvatska je na 9. mjestu prema pretilosti u svijetu, dok je na 5. mjestu u Europi. Čak 63 posto muškaraca i 54 posto žena (od toga najviše u Slavoniji) ima prekomjernu tjelesnu masu.

No, najviše zabrinjava činjenica da se pretilost drastično povećala u dječjoj populaciji, pa tako 12 posto osnovnoškolaca u Hrvatskoj ima povišenu tjelesnu masu, dok ih je 5 posto pretilo. Upravo zbog navedenih razloga, Hrvatska udruga nutricionista i prijatelja nutricionizma za promicanje i očuvanje zdravlja "Balans" Osijek organizira besplatno savjetovanje o prehrani za osobe s problemom povećane tjelesne mase i pretilosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osobe koje dođu u savjetovalište imaju mogućnost određivanja sastava tjelesne mase i izrade individualnih planova prehrane. Stručno savjetovanje, kao i izradu planova prehrane, provodi magistar nutricionizma. Savjetovalište se nalazi na adresi: Šetalište P. Preradovića 7, Osijek (ambulanta dr. Hečimović), a radno vrijeme je parnim datumima od 14 do 19 sati, te neparnim datumima od 8 do 13 sati. Dolazak na savjetovanje potrebno je najaviti na broj: 097/7808-945 ili 091/5034-268, ili na mail [email protected].

(M.Ra.)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!