Pet korisnih web servisa

Pet korisnih web servisa

Pozdrav dragi čitatelji, pred vama je još jedna nova kolumna na SiB.hr-u. Ovo je kolumna koja će se baviti svijetom Interneta. Predstavljat ćemo razne stranice, servise, donositi novitete, najave i tako to :)
Za prvu kolumnu odlučio sam se za predstavljanje nekih korisnih web servisa koji bi Vam mogli olakšati online život. Posebno djeljenje datoteka s prijatlejima.

1. BugMeNotURL: http://www.bugmenot.com/

Koliko puta ste došli na neku stranicu i da bi nešto komentirali, downloadali traži vas da se registirate... Tu uljeće BugMeNot.Com. Tamo možete pronaći bazu već registiranih korisničkih imena i passworda za stvarno puno stranica. Samo unesite adresu i u većini slučajeva izaći će vam podaci koje možete koristiti za prijavu.

2. JustPaste.ItURL: http://justpaste.it/

Vrlo zgodna stranica za brzo djeljenje teksta s prijateljima. Samo kopirajte (možete i dodati sliku ili tekst izvlačiti iz postojećih dokumenata), kliknete Publish i dobijete link koji pošaljete prijatelju.

3. SpeedyShareURL: http://www.speedyshare.com/

Najbolja stranica za brzo hostanje i sharanje većih datoteka. Bez nekih odbrojavanja, napornih reklama i slično. U par klikova besplatno uploadate file do veličine 200 MB i link šaljete prijateljima.

4. ImgurURL:  http://imgur.com/

Brza i jednostavna pohrana slika na internetu. Moguće je i staviti više slika odjednom, te ih obraditi prije pohrane (rotacija i mjenjanje dimenzija).

5. DropboxURL: http://www.dropbox.com/

Ovo je servis za online pohranu vaših podataka (bilo koje vrste). Preuzmete program, instalirajte ga i registrirajte se. Dobijete 2GB besplatnog prostora na njihovom serveru. Tim podacima možete pristupati s bilo kojeg kompjutera koji ima internet vezu. Ti podaci mogu biti privatni, a možete staviti i public da drugi ljudi im mogu pristupati. Vrlo korisno.

P.S. Poslagano je od 1. do 5. mjesta nasumično :)

D.M.

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja