Kako je Osijek došao do jedine titule protiv Cibalije

VIDEO Kako je Osijek došao do jedine titule protiv Cibalije

osijek cibalija kup

Nogometni klub Osijek svoj jedini svoj trofej u modernoj hrvatskoj povijesti osvojio je davne 1999. godine nakon pobjede u finalu Kupa protiv Cibalije iz Vinkovaca.

I 16 godina kasnije iza te utakmice postoje brojni repovi među određenim dijelom navijača, a zanimljivo do današnjeg dana na internetu se nisu mogli vidjeti golovi s te utakmice.

Tako se primjerice među navijačkim pukom provlači teza kako je Osijek svoj gol zabio u 100-toj minuti, a pregledom videa jasno se vidi kako je taj gol postignut u 93-oj minuti. Strijelac je bio Dumitru Mitu nakon pogreške vratara Ibrahimovića. Pobjedu Osijeka donio je Lasić zlatnim golom u produžecima susreta.

Vinkovčani su bili ljuti i zbog crvenih kartona koje je Sinovčić pokazao njihovim igračima iako kronočari tog vremena kažu kako je Darko Raić Sudar verbalno napao suca, a start Ivice Ravlića bio za crveni karton.

Zanimljivo, ovaj susret je kontroverzan i iz razloga utakmice odigrane četiri dana ranije u Rijeci kad Rijeka nije uspjela pobijediti Osijek i osvojiti prvenstvo, a kao jedan od krivaca za to okarakteriziran je i Osijek iako je zapravo jedini krivac bio sudac Krečak i Rijeka sama koja nije odigrala kvalitetan susret u tako važnoj utakmici.

OSIJEK: Galinović, Beljan, Vuica (J.Vranješ ), S.Vranješ, Lasić, Beširević, Gašpar, Ergović, Perković, Bubalo (od 65. minute Mitu ), Prišć (od 73. Surać )

Tekst: SiB.hr

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak

Petak