Džem od slanine
Portal Volim meso donosi nam jedan poprilično zanimljiv recept - džem od slanine i rajčica.
Kako kažu, nemojte se bojati potrošti 20dg slanine jer ono što ćete dobiti je čisto savršenstvo.
Za pripremu ovog džema odaberite jako zrele i sočne rajčice, npr. volovsko srce. Rajčice ne morate guliti, ali svakako odstranite zelene, odnosno nezrele dijelove. Dimljenu mljevenu papriku i mljevenu gorušicu možete pronaći u dućanima sa začinima i nisu skupa investicija jer se odlično slažu s jako puno namirnica, osobito mesa.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
47-godišnjak je hitno prevezen u Opću županijsku bolnicu Našice, gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo
-
-
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te Krivotvorenje službene ili poslovne isprave, nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznenu prijavu
Džem možete mazati na kruh, krekere, tost, dodajte ga u hamburger ili sendvič, uz pečena jaja pa čak i u salatu. Jednom kad ga probate, znat ćete da mu je mjesto – u svemu!
[blockquote]Priprema:
Slaninu narežite na tanje trake pa je prepržite u tavi dok nije potpuno hrskava. S obzirom na veću količinu slanine koju treba prepržiti, napravite to u dva ili tri navrata, nemojte natrpati tavu.
Slaninu odložite sa strane na tanjur. Odvadite dvije do tri žlice masnoće na kojoj se slanina pekla, pa očistite tavu od ostatka masnoće i eventualnih mrvica i komadića slanine koji bi mogli zagorjeti.
Na zagrijanoj masnoći od slanine prepržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Trake slanine razmrvite u komade pa vratite u tavu. Dodajte sjeckanu rajčicu i sve ostale začine, poklopite lonac.
Kuhajte na jačoj vatri dok umak ne zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte do 45 minuta. Povremeno promiješajte i pazite da “džem” ne zagori. Tekućina se mora reducirati i džem mora postati gust i ljepljiv.
Ostavite ga da se malo ohladi i možete ga konzumirati toplog i hladnog.
U dobro zatvorenoj teglici, džem možete čuvati u hladnjaku do 2 tjedna iako smo sigurni da će nestati u roku kraćem od dva dana.[/blockquote]
Izvor: Volim meso
Izdvojeno
-
Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79
-
Bez obzira na poskupljenje općenitih životnih troškova, studenti u Osijeku imaju privilegiju relativno stabilnih cijena najma stanova
-
Olga ne planira napustiti Osijek, a u Ukrajinu odlazi samo u okviru posjeta rodbini i prijateljima
-
Reci što misliš!