Samo domaće

Samo domaće

VIDEO: Kuhano vino - eliksir za zimu

kuhano vino400Ubrajate li se u olfaktivne tipove, miris kuhanog vina zacijelo vam pokreće maštu u ovome smjeru: drvena kućica negdje u planinama, otvoreni kamin,a vi u društvu najdražih prijatelja pijuckate toplo začinjeno vino.

   

Sarma - jelo pravo

sarma400

U ove hladne dane sarma je jedno od popularnijih jela u svakom kućanstvu. Malo je onih koji ne vole ovu poslasticu od listova kupusa i mljevenog mesa.

   

Pogledajte 11 načina pripreme slanine koji će vas vjerovatno ubiti

Pogledajte 11 načina pripreme slanine koji će vas vjerovatno ubitiOduvijek ste mislili kako se slanina može jesti samo dimljena ili pečena? Pronašli smo 11 načina pripreme slanine koji će vas vjerovatno oboriti s nogu.

   

Kuhano vino VS kuhana rakija

vino rakija400Možda će se neki od vas zapitati, ok , kuhana rakija ujutro, pa opet popodne, ali kako da se narokam kuhane rakije, prije spavanja i ulaska u krevet, pa da "smrdim" toj divnoj osobi koja sa mnom dijeli postelju!?

   

U Luču održana 6. kobasijada

U Luču održana 6. kobasijada

Šesta po redu kobasijada održana je u subotu u Luču. Sada već tradicionalna lučka kobasijada, koja se održava u organizaciji NK-a Luč i pod pokroviteljstvom Općine Petlovac, okupila je 14 sudionika.

Komisija na čelu s Josipom Delačem uz Željka Juračića i Maria Periš, više od sat vremena ocjenjivala je izgled, boju, presjek, kompaktnost i okus kobasica.

   

Održana 5. "Švarglijada u Hrvata"

svarglijada 2012Prekjučer je u Starom Petrovom Selu održana peta po redu "Švarglijada u Hrvata". Manifestaciju već petu godinu organizira udruga kulinara „KULIN BEĆARAC“.

   

Protiv EU: Curu nisam našao ni u Hrvatskoj, pa kako ću je onda naći u Europi?

novi-perkovci“Da” na referendumu za ulazak u Europsku uniju zaokruženo je na čak 36 glasačkih mjesta na području Grada Đakova, no ne i na posljednjem, 37. - u Novim Perkovcima!

   

VIDEO: Rolovano carsko meso s borovnicom

rolovano-carsko-meso-borovnica

Autohtoni domaći suhomesnati proizvodi adut su slavonsko-baranjskog gospodarstva i poljoprivrede. Standardizirani i kvalitetni imaju prođu i na domaćem i na inozemnom tržištu.

   

Recept za kobasice, kulenove seke i krvavice a la SiB.hr

Recept za kobasice, kulenove seke i krvavice   a la SiB.hrNakon što ste postupili prema našim uputama i svinju doveli u red ne preostaje vam ništa drugo nego dovršiti proces tzv. "finom montažom" u kobasice, kulene i ostale nus proizvode.

   

FIŠ – recept à la SiB.hr

 FIŠ – recept à la SiB.hrRibana mrkva, dinstani krumpir, lovor, dobro promiješajte i to je to. Naravno, da ne. Za dobar fiš treba vam riba, voda, dobra paprika i TO JE TO!

   

Stranica 3 od 3

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak

Petak