VIDEO: Pobjednici natječaja "Urbani suvenir grada Osijeka"

VIDEO: Pobjednici natječaja "Urbani suvenir grada Osijeka"

U prostorijama Udruge Slap danas su nagrađeni pobjednici natječaja "Urbani suvenir grada Osijeka".

Po završetku natječaja komisija s predstavnicima Udruge Slap, Grada Osijeka, TZ Grada Osijeka, product dizajnerom odabrala je između mnoštva kvalitetnih i kreativnih pristiglih radova najbolji rad.

Natječaj je organiziran u sklopu projekta Panona kojega Udruga Slap provodi uz financijsku potporu Grada Osijeka, a objavljen je u studenom ove godine. Nakon završenog natječaja objavljeni su slijedeći pobjednici: prvo mjesto pripalo je Vedrani Kovačić Čivić, drugo mjesto Hrvoju Janković i treće mjeesto Saneli Ravlić i Eleni Atanasovski. Nagrađenima su pripale i novčane nagrade u iznosu od 3000 kuna za prvo mjesto, 1200 kuna za drugo mjesto i 800 kuna za treće mjesto.

Rad prvonagrađene Nerine Sarkotić Antolković predstavlja narukvicu koja je osmišljena kao prikaz starih fotografija razglednica Osijeka. Cilj ovog originalnog suvenira je prenositi urbanu priču Osijeka, uspomene na provedeno vrijeme u secesijskom gradu i neizbježan poziv svima koji ju vide da posjete srce Slavonije - Osijek. Ideju za suvenir gospođa Nerina Sarkotić Antolković razradila je zajedno sa gospođom Kovačić Čivić.


Druga nagrada "Top za serviranje rakije" - pripala je Hrvoju Jankoviću, to je zapravo stalak u obliku topa na kojemu se nalazi čokančić za rakiju, ili drugo piće. Namjena tog suvenira je prikazati povijest i tradicija ovog kraja - Tvrđa-Top i čokančić rakija-slavonska šljivovica.

Treća nagrada "Osječka pričalica" - pripala je sestrama Saneli Ravlić i Eleni Atanasovski, a predstavlja jedinstvenu narukvicu na kojoj svaki privjesak priča svoju priču. Narukvica kao suvenir omogućuje posjetiteljima Osijeka da dožive različitost grada, a sa sobom nose značenje privjeska koji je jedinstven i samo njihov.

Udruga Slap postoji od 2000. godine i aktivna je na području socijalnog poduzetništva i ruralnog razvoja. Projekti koje provodi okrenuti su stvaranju mogućnosti za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija društva, razvoju ljudskih resursa, jačanju i umrežavanju organzacija civilnog društva i stvaranju okvira i podrške razvitku ruralnih krajeva istočne Hrvatske.

VIDEO:

 

TEKST: R.F.; Osijek-danas.com
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja