Promo / Turizam

Otvorenje Lovačke kuće Kućanci

Otvorenje Lovačke kuće Kućanci

Dana 30. studenog 2012. održano je svečano otvorenje Lovačke kuće Kućanci i objekta za prijem, obradu, rasijecanje i skladištenje mesa divljači.
7968fa7509a00e2ff30a93674dbadc7c.jpg

Otvorenju je prisustvovalo preko 150 uzvanika, što iz lovačkog to i iz poslovnog svijeta. Počasni gosti i govornici bili su načelnik općine Magadenovac g.Stjepan Živković, dožupan Osječko – baranjske županije g. Željko Kraljičak i ministar poljoprivrede g.Tihomir Jakovinakoji je prigodnim govorom otvorio kuću.

Investicija je locirana na kraju sela Kućanci, u Općini Magadenovac, uz lovne površine od 10.000 ha kojima gospodari, te je sačinjena od dva gospodarska objekta.
Prvi objekt je Lovačka kuća Kućanci koja će imat namjenu turističko ugostiteljskog objekta, osiguravat će smještaj lovcima koji dolaze u lov na ovom području, te im pružiti potpuni osjećaj lova i aktivnosti povezanih s lovom. Drugi objekt je namijenjen za prijem, obradu, rasijecanje i skladištenje mesa divljači koji će služiti u svrhu unapređenja i poboljšanja procesa obrade i čuvanja mesa divljači, te kontinuiranu opskrbljivati lokalnog tržišta. Kroz ovakav način postupanja s mesom divljači, ono će biti dostupnije prosječnom kupcu.
dd9db42b688e0961554adaf0135e4786.jpg
Lovno gospodarski kompleks Kućanci građen je protekle četiri godine. Ukupna vrijednost investicije je desetak milijuna kuna.



Cilj investicije je vraćanje lovstva i lovnog turizma u Hrvatskoj na nekadašnji nivo, kao i da ono postane važna gospodarska grana naše privrede.
[blockquote]Lov na području Osječko-baranjske županije ima bogatu tradiciju, posebno na krupnu divljač, a može ponuditi visoko trofejnu divljač u otvorenim lovištima. Iz navedenih razloga ukazala se potreba za otvaranjem  Lovačke kuće, koja bi  pružila ne samo smještaj lovcima već i cjelokupni doživljaj lova. Objekt za prijem, obradu, rasijecanje i skladištenje mesa divljači služit će u svrhu unapređenja i poboljšanja procesa obrade i čuvanja mesa divljači, te kontinuiranu opskrbu lokalnog tržišta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Investicija pridonosi vraćanju lovstva i lovnog turizma u Hrvatskoj na nekadašnji nivo, te utječe na razvoj cjelokupne regije.[/blockquote]


Izdvojeno

Reci što misliš!