Promo / Turizam

VIDEO: Grofovski lov u Valpovu

VIDEO: Grofovski lov u Valpovu

Grofovskim lovom i balom proteklog je vikenda u Valpovu završila ovogodišnja manifestacija Valpovačkog turističkog ljeta, koja je tijekom ljetnih mjeseci stanovnicima Valpovštine pružila niz kulturnih, ali i gastro priredbi. Scenski prikaz grofovskog lova prikazan je treću godinu zaredom na prostoru ispred dvorca Prandau – Norman.
8a436efecf894d71ecfd1499e1cd22a2.jpg

Kako su nekada lovili grof Norman i njegovi gosti u vlastelinskom lovištu Zvjerinjak u Valpovupokazali su Valpovčani u već tradicionalnom scenskom prikazu. Sve je organizirala Turistička zajednica, a pozivu se odazvalo 9 lovačkih društava, konjogojska udruga Valpovštine te volonteri i članovi kulturno-umjetničkih društava.

Izlazak grofa iz dvorca, kojeg je glumio Josip Štefić, lovačkim su pozdravom najavili rogisti. Pozdravio je okupljeno pučanstvo, svoje podanike i krenuo sa svitom u lov. Došli su grofovi Janković i Pejačević sa svojim damama. Za vrijeme lova ispričana je priča o nesretnoj ljubavi lijepe vlastelinke Katarine.
Lovina je, dakako bila, sigurna, a pri povratku, odstreljenom vepru odana je počast divljači uz zvukove roga i upaljene baklje. Zadovoljan dobro organiziranim lovom grof je po uzoru na stara vremena sve goste pozvao na lovački bal, koji je potrajao do duboko u noć.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a

VIDEO:

TEKST: www.stv.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!