Epizoda o Slavoniji i Baranji Wonders of Croatia danas na HTV2

Epizoda o Slavoniji i Baranji Wonders of Croatia danas na HTV2

Ashley Ergela akovo

'Wow Croatia' turistički je film o Hrvatskoj mlade američke novinarke Ashley Colburn koji je nagrađen Emmijem. Oduševljena hrvatskom, Ashley je prošle godine snimila serijal putopisa o hrvatskim regijama i, naravno, nije preskočila Slavoniju i Baranju.

Danas će na drugom programu HTV-a biti emitirana epizoda snimljena u ovom dijelu Hrvatske, gdje su njezini domaćini bili turistički vodiči Igor Majdiš i Mislav Pavošević!

Kopački rit, seosko gospodarstvo, raskošne slavonske narodne nošnje, najstarije pivo u ovom dijelu Europe, srednjovjekovni turnir.... Dio je to onoga što Slavonija i Baranja mogu ponuditi svojim gostima, a što je vidjela mlada američka novinarka koja je svoje oduševljenje Hrvatskom pretvorila u turističke filmove kojima želi svoje viđenje naše zemlje prenijeti svojim sunarodnjacima, ali i ostatsku svijeta. Odabir što pokazati trajao je nekoliko tjedana.

Pogledajte: FOTO priča s snimanja Wow Croatia

Od ponuđenoga sama je odabrala što će snimiti – Osijek, Đakovo, Orahovicu i Baranju gdje je, opet, trebalo odlučiti što je najzanimljivije i to pokazati.

Za ovaj dio Hrvatske Ashley je rekla da ju je najviše oduševila toplina ljudi i, naravno, gastronomija. Iznenadilo ju je koliko kroz hranu i piće čuvamo tradiciju i stare običaje. Baranjski fiš joj je, primjerice, bio odličan.

Emisiju pogledajte danas od 16 sati na HTV 2.

Tekst i video: STV




Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja