FOTO + VIDEO: Otvoren restoran Bijela lađa

FOTO + VIDEO: Otvoren restoran Bijela lađa

Od sinoć Osijek ponovo ima Bijelu lađu. Ne, nije preko noći sagrađena nova zgrada nekada nadaleko poznatog objekta Bijela lađa, već je to novo ime broda usidrenog u Zimskoj luci, a koji je Osječanima, od rata najpoznatiji pod imenom Žuta podmornica.
bijelaladja495

Brod Bijela lađa Osječanima je sinoć ponovo otvorio svoju palubu, i od danas ponovo će se s njega širiti mirisi girica, kao što je to bilo prije podosta godina. Naime, ovaj brod ponovo je otvoren kao ugostiteljski objekt, obnovljen i uređen, a sinoć je ondje upriličena i prava mala fešta na kojoj je zapjevala i svima dobro poznata Vera Svoboda.
bijelaladja4951

Gosti Bijele lađe od danas će moći uživati u dvije potpuno obnovljene i preuređene palube – terase, te u potpalublju broda. Tijekom ljeta planiraju se organizirati glazbene večeri, izložbe i ostala zabavno – kulturna događanja, a u zimskom periodu zabava će biti preseljena u potpalublje.
bijelaladja6

bijelaladja4952

bijelaladja4953
A uz novu Bijelu lađu Osječani su sinoć mogli su na samoj promenadi poslušati nastup puhačkog okrestra.  
Koncert je održan u sklopu još jedne Osječke promenade, inače projektu grada Osijeka koji je osmišljen na način da se građanima tijekom ljetnih mjeseci ponudi svojevrsna zamjena za Osječke ljetne noći. Tako će Osječani svakog vikenda sve dok lijepo vrijeme posluži moći osim u šetnji najdražom gradskom šetnicom moći guštati u brojnim popratnim zanimljivim sadržajima poput glazbenih i plesnih točaka, te ponudi raznovrsnih prozvoda na štandovima postavljenim na samoj promenadi.

VIDEO:

bijelaladja4911

bijelaladja4955

bijelaladja4956

FOTO: D.Tijardović, D.Antunovic
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja