VIDEO: Što turistima nudi općina Bilje

VIDEO: Što turistima nudi općina Bilje

Dakle, vrhunac je turističke sezone u našoj zemlji! Desetci se tisuća turista slijevaju prema Jadranu i obali, ostavljajući iza sebe kontinent koji, moramo to ponavljati jasno i glasno, ima što ponuditi turistima u svako doba godine, pa i u ovo ljetno!

bilje dvorac495

Što turistima nudi općina Bilje istražila je Daniela Maršalek za STV.

Kreveti su spremljeni, ali u njima su gosti spavali i prošle noći! Ne znamo broji li tko koliko je ručaka pripremljeno, ali u prvih šest mjeseci ove godine na području Općine Bilje zabilježena su 1.073 dolaska gostiju i 3.737 noćenja. Više se gostiju, naravno, očekuje završetkom sezone na Jadranu. 

Uz sve bogatiji turistički sadržaj, i dalje je glavni adut ponude – Kopački rit.

U domaćoj i prirodnoj hrani i piću i te kako uživaju i gosti na seoskom turističkom imanju Lacković u Bilju. Tu su u zadnjih tjedan dana bili posjetitelji iz 7 različitih zemalja, a dolaze i domaći turisti.

Većinom su to gosti u prolazu, na proputovanju, ali oni se zadržavaju sve dulje i, što je najvažnije, vraćaju se i pričaju drugima što su ovdje vidjeli i doživjeli!

VRATA BARANJE

Nema sumnje, priča se i o smještaju Vrata Baranje. Posao je to koji je obitelj Balog pokrenula prije 10 godina i od njega nije odustala. Do prije je par godina većina gostiju bila iz Hrvatske, ali su sada prava rijetkost. Srećom, nadomještaju ih gosti iz inozemstva.

tzbaranje aktivnosti495

VESLANJE

A zanimljivo im je, svakako, veslanje na Staroj Dravi, tj. Biljskom jezeru koje je u ovo doba godine odlično mjesto za obiteljska okupljanja, plivanje, kampiranje, ribolov i rekreaciju – veslanje, plovidba kanuima i kajacima.

tzbaranje aktivnosti3 495

KONJI jahanje

Oni što bi radije ostali na kopnu, ali bi ipak probali nešto novo – mogu na jahanje u Konjički klub Capistro. Dobar je to izbor za one što već znaju jahati ili žele učiti uz stručno vodstvo trenera.

Tek je to dio onoga što se može doživjeti na području općine Bilje u kojoj su ove godine otvorena tri nova privatna smještaja, što znači da se od turizma u ovom dijelu Hrvatske i dalje mnogo očekuje. Uz sve bogatiju i atraktivniju ponudu sadržaja ta su očekivanja, možemo slobodno reći, i opravdana!

Više pogledajte u video prilogu STV-a.

 

Tekst i video: STV
Foto: Facebook / tzo-bilje.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja