Promo / Turizam

VIDEO: Zbog gajbe piva za 40 dana brodom od Osijeka do Murtera

VIDEO: Zbog gajbe piva za 40 dana brodom od Osijeka do Murtera

Sjesti u brod i uputiti se na put nije ništa neobično. No, kada je brod jedrenjak star 116 godina, a vožnja se ne odvija na moru već na rijeci Dravi to svakako privlači pozornost i budi znatiželju.

Sjesti u brod i uputiti se na put nije ništa neobično. No, kada je brod jedrenjak star 116 godina, a vožnja se ne odvija na moru već na rijeci Dravi to svakako privlači pozornost i budi znatiželju. I mi smo dakako bili znatiželjni pa smo posadu starog jedrenjaka uhvatili netom prije njihove nove avanture, a koja je krenula iz osječke Zimske luke.
leut1495
Unatoč godinama stari jedrenjak Leut spreman je za novu vožnju. Spreman je i Zagrebčanin Draško Romac kojemu ovo nije prvo takvo putovanje. Sa svojim brodom samo nastavlja turu po Europi. Prije odmora, Leuta i njegovu posadu čeka put dug 40 dana. Bit će to ponovno dobra prigoda za upoznavanje novih mjesta, ljudi, kultura, ali i za predstavljanje našeg kraja.
leutJ1495

Ideja o putovanju Europom na stogodišnjem jedrenjaku rodila se još prije tri godine. Nova avantura samo je nastavak te priče. Nakon Pariza, otplovio je do Londona, Belgije, Nizozemske, Njemačke da bi na kraju Dunavom stigao do Aljmaša. Od tamo je došao u Osijek i sada je pred njim novi put.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sada krećemo na završnu etapu Dravom, Dunavom, Crnim morem, kroz Bospor i Dardanele, Egejsko more i Korintski kanal da bi krajem kolovoza doplovili do Murtera gdje me čeka i gajba piva od jednog prijatelja s kojim sam se kladio da ću ostvariti ovo putovanje - ispričao je novinarima Romac.

 

Nadamo se da neće imati problema s komarcima. Još nam samo preostaje poželjeti im dobar vjetar i sretan put.

Opširnije u VIDEO prilogu STV-a
VIDEO:

leut495

FOTO: J. Šeri

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!