Promo / Turizam

Salaš br.1 idealno je mjesto za odmor duše i tijela.

Salaš br.1 idealno je mjesto za odmor duše i tijela.

„Salaš br. 1“ idealno je mjesto za odmor duše i tijela. Ovo seosko gospodarstvo u Poganovcima prostire se na 3 h, okruženo je poljima i šumama koja su ujedno i lovišta.

„Salaš br.1“ - seosko gospodarstvo u Poganovcima okruženo s tri lovišta, predivnom netaknutom prirodom i nepreglednim ravnicama isprva je bilo mjesto privatnih sastanaka i druženja, no dodatnim naporima Zorana Leke ovo postaje jedinstveno turističko izletište otvoreno za javnost, prije svega, lovce, dobronamjernike i sve one željne opuštanja u izvornim ljepotama ruralnog slavonskog kraja i tradicionalne gastronomske ponude.
salasbr1495

[blockquote]„Salaš br. 1“ idealno je mjesto za odmor duše i tijela. Ovo seosko gospodarstvo u Poganovcima prostire se na 3 h, okruženo je poljima i šumama koja su ujedno i lovišta. Nalazi se na ulazu u selo, al na blagoj osami udaljeno od prvih kuća kako bi svim gostima i dobronamjernicima pružilo mir i intimnost za različite vrste druženja, zabave i odmora.[/blockquote]
salasbr14495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kuća i gospodarstvo

Na gospodarstvo se ulazi preko drvenog mosta sa kapijom, a tamo Vas očekuje tradicionalna slavonska kuća sa trijemom uz koju su štagalj, bunar i ljetna natkrivena kuhinja sa terasom što odaje dojam mirnoće i sklada kakav je nekad vladao na ovdašnjim ravnicama. Jedinstvenost ove ljetne kuhinje upotpunjuju vrtni ribnjak - bazen i čeka iz koje puca pogled na prostranstvo i prekrasan krajolik koji okružuje Salaš br. 1.

U dvorišnom dijelu imanja nalazi se i posebno zidani vinski podrum u kojem se čuvaju najbolja slavonsko-baranjska vina. Kuća je građena od prirodnih materijala. U unutrašnjem dijelu dominiraju velika pregradbena sala za 100 osoba i predprostor sa drvenim šankom i velikim kaminom. U sklopu kuće su jedan apartman i tri sobe sa ukupno 15 ležajeva. Na cijelom imanju je dostupnost besplatnog bežičnog interneta.
salasbr13495

Gastronomija

Izvorna slavonska gastronomija : fiš-paprikaš, čobanac, šaran u rašljama, grah u kazanu, meso ispod peke, janjetina s ražnja…neki su od naših specijaliteta. Sve pripremljeno na tradicionalan način prema izvornoj slavonskoj recepturi.

 

Osječko-baranjska županija inače, u svojoj ugostiteljsko-turističkoj ponudi ima još šezdesetak sličnih gospodarstava sa također bogatom i raznolikom ponudom.

salasbr15495

VIDEO:


Izdvojeno

Reci što misliš!