Promo / Turizam

Vodeni svijet Baranje otkrijte – kanuom, čamcem ili brodom (2. dio)

Vodeni svijet Baranje otkrijte – kanuom, čamcem ili brodom (2. dio)

U prvome dijelu već smo vam otkrili dio vodenog carstva Baranje, a danas vam donosimo nastavak kao uvod u vikend.

U prvome dijelu već smo vam otkrili dio vodenog carstva Baranje, a danas vam donosimo nastavak kao uvod u vikend.

Kopački rit - vožnja brodom

kopacki brod495

[span class=attention]Vodeni svijet Baranje - kanuom, čamcem ili brodom[/span]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozivamo vas da posjetite Kopački rit i u vožnji brodom upoznate Posebni ornitološki rezervat.

Na pristaništu "Veliki Sakadaš" na Sakadaškom jezeru čeka vas brod kojim započinje uzbudljiva avantura kroz Posebni zoološki rezervat. Na brodu je već spreman stručni vodič s kojim ćete zajedno zaploviti kroz čudesni svijet poplavne doline Dunava. Od Sakadaškog jezera brod vas vozi Kanalom Čonakut do Hordovanja koji dijeli Kopačko jezero od Čonakuta. Kopačko jezero je najveće jezero u Posebnom zoološkom rezervatu, a na njemu u svako doba godine obitavaju velike kolonije različitih vrsta ptica poput divljih gusaka, pataka, kormorana, čaplji, čigri, galebova, a neizostavni su i "vladari" kopačkih šuma orlovi štekavci. Prekrasne prizore ptica prati njihov pjev poput najmelodičnijeg zbora koji para tišinu pitomog krajobraza. Dolaskom do Hordovanja gdje je visoko u krošnjama drveća smještena najveća kolonija kormorana u Hrvatskoj, moći ćete uživati u ovom prirodnom fenomenu.

Program obilaska parka prirode čamcem

- Ulaznicu
- prezentaciju parka
- obilazak zoo-rezervata ili ostalih vodenih staza čamcem max. do 4 osobe

Više pogledajte OVDJE.

Baranja adventure team - Vožnja kanuima

kopacki kanu495

Doživite Kopački rit izravno, veslajući velikim Kopačkim kanalom kroz mnoge bare i jezera, sve do starog korita rijeke Drave. Društvo će vam pri tome praviti veliki broj raznih vrsta ptica te nekih četrdesetak vrsta sisavaca koji ovdje obitavaju. Pobjegnite od stresa svakodnevice barem na jedan dan i uživajte u ljepotama baranjskog rita. Nekih 3 do 4 sata laganog veslanja proletjet će, a vas čeka bogata okrjepa na obalama Stare Drave....

Više pogledajte na stranicama Baranja Adventure.

Apartmani Vrata Baranje – vožnja čamcem i kanuom

Vožnja drvenim čamcem prava je pustolovina ulazaka u skrivene Dunavske rukavce, jezera te prekrasne pješčane plaže i otoke. Budite spremni na bliske susrete s divljim životinjskim svijetom kojim obiluju obalne šume.

Vožnja kanuom - ova kombinacija rekreacije i doživljaja tišine prirode pogodna je za sve uzraste. Kretanje kanuima omogućava ulaske u najskrovitije rukavce Kopačkog rita i Dunava, posebno u vrijeme velikih poplava. Ovaj tihi obilazak osigurava bliske susrete s pticama i divljim životinjama.

Više pogledajte OVDJE.

baranja 495

[span class="doc"]PREDSTAVLJAMO: Restoran Kormoran[/span]

Baranju ćemo otkriti i zahvaljući generalnom pokrovitelju tvrtci BELJE d.d. koja je generator i pokretač baranjskoga kraja. Osim svojih primarnih djelatnosti posljednjih godina značajno ulažu u razvoj turističke ponude, a ističu se vinski podrum u Kneževim vinogradima i restoran Kormoran koje vam ovdje ukratko i predstavljamo.

 

belje

 

Vinski podrum Belje u Kneževim Vinogradima, Baranja

U srcu Kneževih Vinograda, prije 5 stoljeća ukupan je u brijeg Beljski podrum, jedinstveno zdanje koje iza svojih teških vrata skriva dvije etaže dugačkih hodnika ispunjenih bačvama od najboljeg slavonskog hrasta.

Blago podruma skriva tajnovita arhiva, kroz labirinte uskih hodnika i tisuće pohranjenih boca enolozima put pokazuje stara rukom crtana shema, a na njoj je ucrtano i najstarije vino u arhivi Cabernet Franc iz 1949. godine.

Upoznati vino znači kušati ga, a pravo mjesto za upoznavanje vina iz beljskog podruma je prostor kušaonice uređen u tradicionalnom baranjskom stilu.

Priča o beljskim vinima počinje u vlastitim vinogradima kroz čije najljepše pejzaže vijuga gotovo 8 kilometara duga Vinska cesta, kojom ćete doći do vidikovca što se smjestio među vinograde, to je mjesto je s najljepšim pogledom na vinograde i dolinu u kojoj se nižu uređena sela i nepregledni hektari bogate obrađene zemlje.

Kontakt vinski podrum:
Šandora Petefija 2
Kneževi Vinogradi
tel: +385 91 1790 881

Restoran Kormoran

U Kopačkom ritu, zaštićenom fenomenu prirode, smješten je restoran Kormoran koji nudi nezaboravan ugođaj u potpuno očuvanom prirodnom ambijentu.

Prostrana terasa, veliki park sa stazama za šetnju i zelene površine savršeno se nadopunjuju s vrhunskom ponudom baranjskih gastro specijaliteta.

Ponuda restorana bazirana je na ribljim jelima, te jelima od divljači iz koje možemo izdvojiti:

• fiš paprikaš na sakadaški
• šaran u rašljama
• perkelt od soma
• čobanac od divljači
• file jelena na baranjski

Kontakt restoran Kormoran:
Podunavlje bb
Park prirode Kopački rit
Tel: +385 31 753 099
Mob: +385 91 1753 099

Pripremila: Mirna Čulo/SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!