Promo / Turizam

4. Dani vina i turizma u Tvrđi | PROGRAM

4. Dani vina i turizma u Tvrđi | PROGRAM

U protekla dva tjedna, od kada su započeli 4. Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije, čelnici Županije, brojni novinari i predstavnici turoperatora, obišli su središta četiri županijska nadaleko poznata vinogorja

U protekla dva tjedna, od kada su započeli 4. Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije, čelnici Županije, brojni novinari i predstavnici turoperatora, obišli su središta četiri županijska nadaleko poznata vinogorja; Erdutskog, Đakovačkog, Baranjskog, a jučer i Našičko-feričanačkog.

vino_turizam

I jučerašnjoj turističkoj prezentaciji Našica i Feričanaca nazočili su dr. Vladimir Šišljagić, župan osječko-baranjski sa suradnicima, te se oduševili viđenim, poglavito onim što je vinarija FeraVino u podizanju novih nasada, unapređenju tehnologije prozvodnje vina i razvoju svojih brendova učinila. U subotu (sutra 5. svibnja) slijedi središnja i završna manifestacija toga značajnog i sve više etabliranog festivala vina, koja će se održati u prostorima osječke Tvrđe.

PROGRAM:

dani vina turizma495

Priznanje i iz Bruxellesa

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Naši su vinari iz svih tih vinogorja posljednih godina na različitim domaćim i svjetskim natjecanjima polučili značajne rezultate s osvojenim najsjajnijim medaljama. To je dokaz da oni znaju proizvesti dobro, kvalitetno, vrhunsko domaće autohotno vino, prave brendove i svjetske klase vina, kazao je župan Šišljagić, ističući kako je upravo njima, sada svrstanih u 11 županijskih turističkih cesta, ali i svima onima, poglavito turističkim obiteljskim domaćinstvima, koji doprinose turističkom razvoju Županije upravo i posvećena ta manifestcija.

"Za sve to, nedavno smo dobili i priznanje iz Bruxellesa prihvaćanjem naše kandidature za dodatno uređenje vinskih cesta u projektu Wine Tour, a koji pretpostavlja uz velik udjel EU-sredstva dodatno uređenja 18,5 km vinskih ceta, uređenje četiri vinska muzeja u svakom od vinogorja te središnjeg regionalnog vinskog muzeja u gradu Osijeku" sa zadovoljstvom dodaje župan.

fis_

Stoga poziva sve građane da u sutra, u subotu, dođu na središnju manifestaciju 4. Dana vina i turizmu koji počinje Sajmom antikviteta, a potom se nastavlja nastupom KUD-ova, prezentacijom bogate tradicije narodnih nošnji, plesova, izvorne tamburaške glazbe te poznatih slavonskih glazbenih umjetnika.

"Pozivam sve građane županije da dođu u subotu u Tvrđu i sigurno zbog toga neće požaliti. Imat će prigodu vidjeti što naša poljoprivredna i turistička gospodarstva imaju za ponuditi kad je riječ o autohtonim jelima, pićima i drugim proizvodima, na više od 200 štandova. Uz sve to spremili smo za njh i 10.000 besplatnih obroka čobanca i fiša i, naravno, vina u velikim količinama", veli župan Šišljagić.

dani_vina_t
[span class=camera]POGLEDAJTE: Dani vina i turizma u Tvrđi 2011. [/span]

Rast turističke ponude

I gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo je naglasio kako su Dani vina i turizma bitni zbog promocije "ne samo gastronomske ponude i kulturne baštine, nego isto tako i tradicije i svih vrijednosti koje imamo i čuvamo na ovim prostorima". Pri tom je čestitao Vladimiru Šišljagiću ali i svima koji su bili uključeni u pripremu ove vrlo značajne manifestacije uključujući i sva kulturno umjetnička društva. I Bubalo je naglasio važnost Sajam antikviteta, koji se u isto vrijeme održava sutra na središnjem trgu u osječkoj Tvrđi održava za koji je rekao kako je također urastao u tkivo Grada Osijeka, ali i Hrvatske.

sajam_tvrdja

[span class=camera]POGLEDAJTE: Prethodni Sajam antikviteta[/span]

- Kada gledamo rezultate naše turističke ponude, iz godine u godinu bilježimo rast, što je rezultat sustavnog rada kako Grada Osijeka, tako i Turističke zajednice Grada i Županije, a tome svakako doprinose i Dani vina i turizma. Pozivam sve građane Osijeka, cijele Slavonije i Baranje i šire, da budu naši gosti na 4. Danima vina i turizma. Za njih smo osigurali oko četiri tisuće obroka pripremljenih u suradnji s lovcima (čobanca) te još četiri tisuće (fiš paprikaša) pripremljenih s ribičima. Čeka ih pri tom i bogat cjelodnevni program s puno dobrih izvođača - pozvao je goste gradonačelnik Osijeka.


Tekst: N.VUKADINOVIĆ/I.MIKULIĆ (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!