Promo / Turizam

Paintball u Baranji

Paintball u Baranji

Ako ste spremni na akciju ili ste se zaželjeli adrenalina,  preporučamo vam grupni izlet na pravi adrenalinski doživljaj u Baranji – paintball. Na prostoru planine Karanac, 20-ak minuta od Osijeka smjestio se paintball klub Raptor, vaše idealno mjesto za opuštanje, na kojem ćete pobjeći od svakodnevnice, stresa i problema. Odlučite li se uzeti malo vremena za sebe i svoje prijatelje, rodbinu, kolege, svakako rezervirajte svoj termin za paintball.

 

Tako vam u sklopu naše akcije Baranja - otkrivamo neotkriveno, pod pokroviteljstvom Belja, u prvome nastavku predstavljamo adrenalinsku igru paintball u organizaciji paintball kluba Raptor.
paintball2495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Teren se nalazi u potpuno prirodnom okruženju, s prirodnim preprekama te samim time daje potpuni doživljaj i do savršenosti upotpunjuje cjelokupnu igru no moguće su i druge lokacije po vašoj želji!

ŠTO JE TO PAINTBALL?

Paintball je igra i sport u kojem se natječu igrači u momčadi ili pojedinačno. Cilj igre je eliminirati protivnike tako da ih pogodite kuglicama koje sadrže u sebi boju iz posebnog pištolja zvan Paintball Marker.
Princip igre je da dva tima od po tri, pet, sedam ili deset igrača ulaze u igralište, pri čemu svaki tim zauzima svoju stranu igrališta. Igra započinje na sučev znak. Cilj igre je eliminirati protivnički tim, osvojiti zastavicu iz protivničke startne baze i donijeti ju u vlastitu startnu bazu.

POTREBNA OPREMA

Za igranje paintballa potrebna je odgovarajuća oprema koja se sastoji od markera (sportska puška), zaštitne maske, spremnika za kuglice, boce s plinom i kuglica s bojom.
paintballoprema495

KAKO JE NASTAO PAINTBALL?

Jedna od povijesnih zanimljivosti kaže da su američki šumari koristeći puške koje ispaljuju kuglice crvene boje na bazi voska, za obilježavanje drveća koje treba srušiti, počeli gađati jedni druge i tako izmislili ovu igru. Jedino što se pouzdano zna, paintball je nastao u Americi.
Danas je jedan od najpopularnijih i najuzbudljivijih ekstremnih sportova koji se igra u preko 70 zemalja širom svijeta. Igraju ga milijuni muškaraca i žena svih životnih dobi i stilova.
Paintball se u našoj zemlji igra više od sedam godina. Hrvatska trenutno ima oko tridesetak registriranih paintball klubova, koji se bave rekreativnim i profesionalnim paintballom. Rekreativni paintball je kod nas našao svoju najveću primjenu kroz team building programe, gdje kod uposlenika tvrtki potiče timski rad i razvija natjecateljski duh, stavljajući ih sve u jednaki položaj bez obzira na poziciju u tvrtki.

PRAVILA PAINTBALLA

Maska se ne smije skidati na terenu gdje traje igra, tj. gdje je markiranje dozvoljeno. Pravila sigurnosti u paintballu jako su stroga, skidanje ili nenošenje maske smatra se ozbiljnim kršenjem pravila i kažnjava se isključivanjem iz igre ili pak udaljavanjem s paintball terena.
Kada se marker nalazi izvan terena mora biti zakočen. Cijevni umetak (čep) mora biti umetnut u cijev markera da onemogući slučajno ispaljenje kuglice. Eliminirani igrači ne smiju gestama ili govorom otkrivati namjere ili poziciju protivničkog tima. Mrlja veličine kovanice računa se kao valjani pogodak.
Sudac se nalazi pokraj terena čitavo vrijeme i u bilo kojem trenutku može na traženje bilo kojeg igrača izvršiti provjeru pogotka.Moralno je priznati pogodak.

CJENIK

1.    RAPTOR 100 kuglica - 100 kn
2.    RAPTOR 200 kuglica - 130 kn
3.    RAPTOR 300 kuglica - 150 kn
4.    RAPTOR 500 kuglica - 200 kn
5.    mogućnost organiziranja teambuildinga
6.    mogućnost narudžbe jela i pića
7.    mogućnost kupnje POKLON BONA

belje

[span class="doc"]PREDSTAVLJAMO: Restoran Kormoran[/span]

[blockquote class="black"]Zaintrigirali smo vas? Za sve one u kojima se probudio avanturistički duh i ljubav prema prirodi uskoro donosimo opširnije o svakoj od ponuda u jednom od nastavaka. Iskoristite svaki dan i ne zaboravite onu staru, ali istinitu izreku „U zdravom tijelu, zdrav duh" .[/blockquote]

Baranju ćemo otkriti i zahvaljući generalnom pokrovitelju tvrtci BELJE d.d. koja je generator i pokretač baranjskoga kraja. Osim svojih primarnih djelatnosti posljednjih godina značajno ulažu u razvoj turističke ponude, a ističu se vinski podrum u Kneževim vinogradima i restoran Kormoran koje vam ovdje ukratko i predstavljamo.

Vinski podrum Belje u Kneževim Vinogradima, Baranja

U srcu Kneževih Vinograda, prije 5 stoljeća ukupan je u brijeg Beljski podrum, jedinstveno zdanje koje iza svojih teških vrata skriva dvije etaže dugačkih hodnika ispunjenih bačvama od najboljeg slavonskog hrasta.

Blago podruma skriva tajnovita arhiva, kroz labirinte uskih hodnika i tisuće pohranjenih boca enolozima put pokazuje stara rukom crtana shema, a na njoj je ucrtano i najstarije vino u arhivi Cabernet Franc iz 1949. godine.

Upoznati vino znači kušati ga, a pravo mjesto za upoznavanje vina iz beljskog podruma je prostor kušaonice uređen u tradicionalnom baranjskom stilu.

Priča o beljskim vinima počinje u vlastitim vinogradima kroz čije najljepše pejzaže vijuga gotovo 8 kilometara duga Vinska cesta, kojom ćete doći do vidikovca što se smjestio među vinograde, to je mjesto je s najljepšim pogledom na vinograde i dolinu u kojoj se nižu uređena sela i nepregledni hektari bogate obrađene zemlje.

Kontakt vinski podrum:
Šandora Petefija 2
Kneževi Vinogradi
tel: +385 91 1790 881

Restoran Kormoran

U Kopačkom ritu, zaštićenom fenomenu prirode, smješten je restoran Kormoran koji nudi nezaboravan ugođaj u potpuno očuvanom prirodnom ambijentu.

Prostrana terasa, veliki park sa stazama za šetnju i zelene površine savršeno se nadopunjuju s vrhunskom ponudom baranjskih gastro specijaliteta.

Ponuda restorana bazirana je na ribljim jelima, te jelima od divljači iz koje možemo izdvojiti:

• fiš paprikaš na sakadaški
• šaran u rašljama
• perkelt od soma
• čobanac od divljači
• file jelena na baranjski

Kontakt restoran Kormoran:
Podunavlje bb
Park prirode Kopački rit
Tel: +385 31 753 099
Mob: +385 91 1753 099

[blockquote class="black"]Pozivamo i sve one koji žele predstaviti svoj OPG ili svoju turističku ponudu u Baranji da nam se jave na redakcija [a] sib.hr[/blockquote]


IGRE
1. CENTRALNA ZASTAVA
U igri "Centralna zastava" natječu se dvije ekipe, svaka ekipa ima polazišnu bazu jednako udaljenu od centra, sredine terena. Sve ekipe imaju isti cilj i zadatak - osvojiti zastavu koja se nalazi u centru igrališta i prenijeti ju u protivničku bazu!
POBJEDA:
Ostvaruje se osvajanjem zastave koja se nalazi u centru igrališta i prenošenjem u protivničku bazu.

2. OSVOJI ZASTAVU
Princip igre je da dva tima od po tri, pet, sedam ili deset igrača ulaze u igralište, pri čemu svaki tim zauzima svoju stranu igrališta jednako udaljena od centra igrališta.
POBJEDA:
Cilj igre je eliminirati protivnički tim, osvojiti zastavicu iz protivničke baze i donijeti ju u vlastitu bazu.

3. NAPAD I OBRANA
U igri sudjeluju dvije ekipe. Obrambena ekipa postavljena je na ograničenom, omeđenom području unutar kojeg je zastava. Branitelji ne smiju napuštati područje koje im je određeno. Napadači mogu napadati sa bilo kojeg položaja na terenu. Pogođeni igrači ispadaju iz igre. Eliminirani igrači ne smiju gestama ili govorom otkrivati namjere ili lokacije protivničke ekipe.
POBJEDA:
Za napadače: trenutak skidanja zastave.
Za branitelje: zaustavljanje napadača u skidanju zastave.

4. PREDSJEDNIK
Scenarij se igra tako da se izabere jedan igrač koji će biti tzv. predsjednik koji nema marker (pušku). Igrači iz njegova tima ga moraju odvesti sa točke A do određene točke B dok ih protivnički igrači napadaju. Cilj igre je da «predsjednik» mora sigurno stići od jedne do druge točke.
 
5. IZDAJNIK
Cilj igre je eliminirati protivničkog zapovjednika. Oprezno, među vama se nalazi jedan koji će se okrenuti protiv vas.Svaka ekipa ima špil karata iz kojeg svi igrači izvlače karte. U svakom špilu se nalaze po jedan kralj i jedan jocker. Samo igrači koji su izvukli kraljeve pokazuju svoju kartu. Oni su zapovjednici svoje ekipe.Oni koji su izvukli jockere su izdajnici. Oni kao i svi ostali igrači ne otkrivaju svoj identitet.Zapovjednici su označeni na objema rukama.Izdajnici se mogu okrenuti protiv svoje ekipe u bilo kojem trenutku nakon početka igre.POBJEDA: Pobjeda se postiže eliminacijom suparničkog zapovjednika.Ukoliko izdajnik eliminira zapovjednika protivnička ekipa pobjeđuje.

6. ZOMBI
Potrebno je osvojiti zastavu ili tvrđavu s time da igrač koji je pogođen istog trenutka postaje igrač tima koji ga je pogodio. Moguće je odrediti samo pogodak u glavu kao pogodak koji pretvara igrača u zombija.

paintballraptor495
Osijek – Karanac
www.paintball-raptor.net
[email protected]

Paintball u Baranji može biti i odlična ideja ukoliko želite organizirati i nešto drugačiju momačku zabavu:
 
MOMAČKE ZABAVE:  http://www.momacke.com sve potrebno za organizaciju momačke zabave

Tekst: Mirna Čulo/SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!