Promo / Turizam

Cikloturizam u Baranji

Cikloturizam u Baranji

Napumpajte gume, pripremite bicikle i pokrenite pedale ravno prema Baranji. Donosimo pregled ponude za cikloturizam u Baranji.

Bicikl – neizostavno je prijevozno sredstvo koje posjeduje velika većina stanovnika. Iako ga samo najhrabriji pokreću i u zimskim uvjetima, na ulicama se češće viđa u rano proljeće.

Slobodno vrijeme provedeno na biciklu ima poseban ugođaj. Uz izbor tempa vožnje, svježeg zraka, te utrošene energije za dolazak na određeni cilj, bicikliranje omogućava i razgledavanje prirodnih znamenitosti te raznolike flore i faune. Odredište i trajanje rekreacije su na vlastiti izbor, a uz kratke pauze i popratne sadržaje na koje svaki biciklist može naići, sigurni smo kako je ovaj tip rekreacije pogodan za sve uzraste.

Stoga napumpajte gume, pripremite bicikle i pokrenite pedale ravno prema Baranji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Evo što vam nudi…

1. Turistička zajednica Baranje

zlatna greda bicikli

Ruta:  Zlatna Greda – Panonski put mira.

Ova biciklistička ruta započinje u Osijeku, nastavlja se na Panonski put mira po Baranji te završava kod postare Zlatna Greda.
Staza je označena, a biciklisti tijekom vožnje mogu otkrivati povoljan smještaj, zanimljive restorane, prirodne i kulturne zanimljivosti. Ako se na put odlučite tijekom sušnog razdoblja, uz dobrog vodiča-biciklista, moguće je proći inače poplavljene šume sve do Dunava, te usput potpuno doživjeti baranjsku floru i faunu.

VIDEO: Pogledajte što nudi Zlatna greda

Kartu rute pogledajte OVDJE.

2. Agroturistička zadruga Bilje plus

biljeplus

Bilje plus brine se za to da izuzetna priroda, svježi zrak i bicikliranje za vas budu potpuni užitak. Vožnje biciklima organiziraju od 2005. godine, od koje također traže i pronalaze najljepše kutke Kopačkog rita, Baranje, Dunavske rute, Panonskog puta mira, Bačke i ostalih.

Odlučite li se na vožnju s njima, proći će te mnoge ritske staze, bentove, tamne tikveške šume, panonska ušorena sela te sresti jedinstvene ljude, susresti se s mnogim narodnim pričama i  prirodnim različitostima.

Pogledajmo ukratko što sve nude:

-    Individualna putovanja
-    Organizirana putovanja i transport prtljage
-    Specijalno bicikliranje za vašu grupu s izradom ture
-    Planiranje godišnjeg
-    Putovanja s djecom
-    Izrada ponude
-    Rent- a – bike
-    Servis bicikla
-    Bilje plus bike torba
-    Gastro
-    Smještaj i spavanje u seoskoj idili
-    Rute označene stupnjem težine
-    Logistička podrška za grupe
-    Logistička podrška za individualno bicikliranje
-    Objašnjenje stupnjeva težine


Više informacija o svakoj od ponuda OVDJE.

3. Kopački rit – iznamljivanje bicikala

biljeplus2

U Parku prirode Kopački rit također postoji mogućnost najma bicikala. Kako bi proljetne, sunčane dane posjetitelji mogli provesti u preljepom okruženju i ljepotama Parka, te kroz rekreaciju potrošiti energiju i ispuniti svoj dan vozeći se biciklističkim stazama Parka.
Cijena najma bicikla iznosi 10 kuna po satu. Sve potrebne informacije o rutama i odgovore na ostala pitanja možete dobiti na Prijemnom centru Parka prirode Kopački rit, na telefon 031/752-320 ili e-mail: [email protected]

Veličina grupe je do 10 osoba.
Trajanje posjeta je 6 ili 12 sati.
Period posjeta je cijele godine, a optimalni periodi su travanj – lipanj, te kolovoz – listopad.

Istraživanja su pokazala da se tijekom jednog obilaska Kopačkog rita vidi čak oko 70% vrsta koje obitavaju na određenom području, što znači da svaki dan možete vidjeti između 35 i 63 vrsta ptica. Maksimalan broj vrsta zabilježen tijekom jednog jednodnevnog obilaska bio je 93 vrste.

[span class=camera]FOTO: Veslima kroz bespuća Kopačkog rita[/span]

Više informacija o aktivnosti OVDJE.

4. Turistička zajednica Bilje

kopacevo biciklizam

Turistička zajednica Bilje za vas u ponudi ima biciklističku stazu od Osijeka do Bilja, međunarodne biciklističke rute "Panonski put mira" i "Dunavska ruta", te ljepotu krajolika koja će oduševiti mnoge ljubitelje biciklizma koji posjete Općinu Bilje. Ova ponuda se usmjerava k razvoju cikloturizma, što znači da većina iznajmljivača u našoj općini u ponudi ima:

- prilagođen bike&bed smještaj
- smještaj i popravak bicikala
- prostor za sušenje odjeće i putne opreme
- dostupne informacije o vremenu, lokacijama te biciklističkim stazama
- mogućnost iznajmljivanja bicikala

Ljepote bogatih šuma, pašnjaka, brojnih dvoraca i ljetnikovaca, etno sela, bogata gastronomska ponuda, te uređene ostavštine naših starih, zasigurno će mnoge posjetitelje i turiste ostaviti bez riječi.

Više o ponudi OVDJE.

[span class=attention]POGLEDAJTE: Baranja - otkrivamo neotkriveno[/span]


Mirna Čulo (SiB.hr)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!