Promo / Turizam

FOTO i VIDEO: Snježni raj - skijalište Topolinka

FOTO i VIDEO: Snježni raj - skijalište Topolinka

Tko kaže da se u Slavoniji ne može skijati?  U Donjoj Motičini uređen je pravi mali snježni raj - skijalište "Topolinka". Ovih dana prima sve više ljubitelja zimskih sportova, kao i entuzijaste na sanjkama. Čak je stigla i žičara, a mislilo se i na ugostiteljsku ponudu. Sve u svemu, Slavonija je dobila pravo skijalište.
moticinaskijanje4955
Samo par metara prije prve kuće u Donjoj Motičini skrenete s ceste desno i nastavite 300-tinjak metara. I onda vas dočeka ovo – padina Topolinka ispunjena mnoštvom skijaša i sanjkaša.
moticinaskijanje4951
Skijanja je oduvijek bilo u Motičini, kažu mještani, no nekolicina entuzijasta našlo je vremena preko ljeta i očistilli su stazu, proširili je, a kažu kako će je i dodatno proširiti. Pokušat će, kažu, osnovati i udrugu koja će podržavati mlade skijaše.
moticinaskijanje4954

Kažu, čemu putovati u Austriju, Sloveniju, Bosnu kada imaju ovakvu stazu nekoliko metara od svojih domova? Stvari su se promijenile kada je stigla žičara. A ona, kažu Motičani, radi k'o urica. Za minutu i 40 sekundi stiže se na vrh ove staze dugačke 300-njak metara.  A u odmorima između spustova, u podnožju padine – okrjepa. Pazili su Motičani itekako da bude i za pojesti i za popiti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Više pogledajte u VIDEO prilogu STV-a:

 

moticinaskijanje4953

moticinakobasice495

TEKST I  VIDEO: STV





Izdvojeno

Reci što misliš!