Promo / Turizam

Žive jaslice od večeras u Aljmašu

Žive jaslice od večeras u Aljmašu

Aljmaš, poznato marijansko svetište u Općini Erdut, petu godinu za redom, u vrijeme Božića, organizira manifestaciju Žive jaslice.

Trodnevna manifestacija bit će održana na Badnjak, u subotu 24. prosinca 2011. od 21,30 do 23,30 sati, potom 26. prosinca, u ponedjeljak, na blagdan Svete obitelji i Svetog Stjepana od 16 do 18 sati, te na blagdan Bogojavljenja - Sveta tri kralja, u petak 6. siječnja 2012. godine od 15 do 17 sati.

Tijekom tri dana događanja, u Aljmašu će biti postavljeni izložbeni štandovi lokalnih tradicionalnih majstora, obrtnika i udruga, uz ponudu tople okrijepe za sve posjetitelje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priča o događanjima Kristova rođenja na Badnju večer događa se u mnogim mjestima širom svijeta, a najpoznatije su Žive jaslice koje se održavaju u Rimu. Prisjetimo se, Betlehem, mjesto Isusova rođenja, nalazi se južno od Jeruzalema. U vrijeme Isusova rođenja gostionice koje je Josip s Marijom obilazio bile su pune, te su prenoćili u spiljama ispod gostionica gdje su ljudi držali životinje. Danas pojam betlehemske štalice poziva na mir i spokoj, dostojanstvo i slogu obiteljskog okupljanja.

Tekst: Radio Osijek

   


Izdvojeno

Reci što misliš!