FOTO: Osječanin Elvir Tabaković on Route 66

FOTO: Osječanin Elvir Tabaković on Route 66

Na jednomjesečno putovanje od Los Angelesa do New Yorka po legendarnoj Route 66 krenuli su novinar Zvonimir Jurčić i snimatelj Elvir Tabaković.

route66 elvir tabakovic 495 4

Kako sami kažu zabilježiti će perom i fotoaparatom sve zanimljivosti na putu preko cijelih Sjedinjenih država - pejsaže, prirodne ljepote, ljude, običaje i kulturu življenja. Proći će kroz četiri vremenske zone i kroz čak 13 Saveznih država: California, Nevada, Colorado, Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Ohio, Pennsylvania i New York.

route66 elvir tabakovic 495 1

Kako bi se pripremili za ovako dug put dvojac je svoj ZEN već pronašao ovoga ljeta: Zvonimir u čergi gdje se družio s ciganima u Južnoj Moldaviji tijekom putovanja kroz Rusiju i države bivšeg SSSR-a, a Elvir na Nordkappu gdje je "skočio" Vespom od 50 kubika.

Cilj: Dva pustolova, jedan auto, jedna cesta...

Putopisni dvojac, novinar Zvonimir Jurčić i fotograf Elvir Tabaković mjesec dana će u Chevroletu Cruze putovati od Los Angelesa (Santa Monica) na pacifičkoj obali do New Yorka na obali Atlantika preko cijelog kontinenta rutom koja prolazi kroz 13 američkih saveznih država, a uključuje i legendarnu "Majku svih cesta" U.S: Route 66.

A na što su naišli do sada pogledajte na prekrasnim fotografijama koje je snimio Osječanin Elvir Tabaković.

route66 elvir tabakovic 495 2

route66 elvir tabakovic 495 3

Više fotografija pogledajte na Avantura kroz Ameriku - Route 66 uz Chevrolet Cruze.

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja