Promo / Turizam

Baranjski Ivica i Marica hit Kinezima, Amerikancima,...

Baranjski Ivica i Marica hit Kinezima, Amerikancima,...

Za Karanac prije rata nisu ni čuli. Počeli su ga otkrivati prije nekoliko godina, dolazili na tamošnje vašare i uz cigansku glazbu se opuštali u Bajinoj Baranjskoj kući.

Posve dovoljno za ljubav na prvi-drugi pogled i odluku koja će se, sigurni smo, pokazati ispravnom. Odlučili su pisati vlastitu bajku, prodali dvije prodavaonice sa sportskom obućom i odjećom, čak i automobil, te iz uhodanog biznisa krenuli u nepoznato. Ono što su zamišljali polako su počeli stvarati i neprestano stvaraju. Marko i Nada Prijić te njihov dvanaestogodišnji sin Luka otvorili su seosko gospodarstvo Ivica i Marica, iz godine u godinu sve posjećeniju baranjsku destinaciju, o kojoj se već priča daleko izvan granica Hrvatske.

- Nakon vrlo užurbanog načina života našli smo mir u idiličnom Karancu. Stvorili smo mjesto iz bajke i želimo da se kod nas svi gosti bajkovito osjećaju - pričaju Prijići, istovremeno objašnjavajući gostima iz Zagreba što sve u Baranji mogu vidjeti. Tvrde da su mali raj za hedoniste, gostima uvijek ponude isključivo ono što požele i, budući da su tražili mir za sebe, žele da ga isto tako dožive i njihovi posjetitelji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nismo kopirali nikoga. Kod nas je sve novo, ali sliči na staro - kažu, naglašavajući da je svaka soba opremljena LCD televizorom i besplatnim priključkom na internet. Klijentela im je raznovrsna, od poslovnjaka preko političira do onih koji u Baranji žele provesti romantičan vikend ili naprosto ''pustiti mozak na pašu''. U ukusno uređenim sobama prespavali su Kinezi, Japanci, Amerikaci, Tajlanđani i brojni Europljani, a sve ih se više vraća. Ukusna domaća hrana, posebice kraljevski doručak, vrhunska baranjska vina, pokoja rakijica i obilje slatkiša samo su dio njihove bogate ponude, koju upotpunjuju sadržaji za klince, ali i pravi mali mini zoološki vrt, doduše bez divljih životinja.

- Konji, psi, mačke, zečevi, perad i ostalo sastavni su dio našeg gospodarstva - ističu naglašavajući kako u njihovom koralu, svi koji to požele, mogu ostvariti prvi kontakt s konjima. U dvorištu su im zaprege i fijaker, kako za romantičare, tako i za one koji uživaju u laganoj vožnji seoskim ulicama i okolicom. Teško je u nekoliko redaka opisati bajkovitost Ivice i Marice te ljubaznost obitelji Prijić. Stoga, put pod noge i pravac Karanac! Razočarati se gotovo je nemoguće, posjetiti Ivicu i Maricu - neprocjenjivo.

Šarolika ponuda

U mogućnosti smo ponuditi vam sljedeće: uslugu smještaja, domaću hranu po izboru, jahanje, vožnju fijakerom, vožnju seljačkim kolima, rolanje, vožnju biciklom, štapove za nordijsko hodanje, organizaciju proslava, organizaciju izleta, organizaciju raznih prezentacija (kapacitet do 50 gostiju), degustaciju vina, ljenčarenje na ležaljkama, sudjelovanje u radovima u domaćinstvu u svrhu rekreacije, karaoke, tamburašku ili romsku glazbu po vašoj narudžbi i sve ostalo što nismo nabrojili a možemo za vas učiniti da bi vam boravak bio što ugodniji, stoji na web stranicama Ivice i Marice.

Tekst: Ivica Getto (Glas Slavonije)

     


Izdvojeno

Reci što misliš!