Promo / Turizam

VIDEO: Legenda o Ružici

VIDEO: Legenda o Ružici

 

Orahovica se pretvorila u grad vitezova, djeva, mušketira i srednjevjekovnih legendi.Održan je naime srednjevjekovni sajam i viteški turnir «Legenda o ružici» u sklopu kojeg je jučer prikazan i streličarski turnir za zlatnu strijelu Ružice grada.
ruzica495

Ovogodišnji turnir Ružica grada počeo je u petak i to viteškom večerom te izborom kneginje Ružice gdje je svaki detalj bio baš kao u srednjem vijeku. Jučer je, pak održan sajam srednjevjekovnih obrta i opreme gdje se predstavilo čak četrnaest viteških udruga iz Hrvatske i inozemstva. A da bi sva njihova oprema, oružje i oklopi bili u najboljem redu pobrinuo se i seoski kovač čiju je radionicu vjerno uprizorio pravi kovač Josip Evačić iz Koprivnice i njegov šegrt. No, srednjevjekovne kovače ocjenjivalo se ne po kvaliteti oružja već potkova.
ruzica2495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Moglo se tu kupiti vepra, razne vještičje napitke i ukrase, sjesti kraj vatre u logoru vitezova templara, te kupiti drvene replike oružja. Posjetitelji viteškog turnira mogli su se i sami okušati u ratnim vještinama, koristiti se  lukom i strijelom ili mačem, uz demonstraciju vitezova i strijelaca okupljeni u opsadnim kampovima.
ruzica3495

Među atrakcijama turnira bili su i proizvođači starinskih delicija, svijeća i nakita, kao i kmetski stolac s kojeg su posjetitelji mogli srušiti ludu u vodu. Domaćini susreta udruga vitezova Ružice pobrinuli su se pak za sve koji se ne drže zakona i viteškog reda.

Najbolji strijelci Hrvati, Franci, Turci, vitezovi templari i ostali okušali su se u streličarskom turniru, a glavna nagrada bila je zlatna strijela Ružice grada. Strijelci su demonstrirali i koliko strijela mogu ispaliti za vrijeme potrebno da se napune prva vatrena oružja.

ruzica5495

Nakon turnira nastupili su žongleri, održan je jedinstveni turnir u bohurtu za prvog viteza te noćna bitka. Danas je pod Ružica gradom uprizorena i legenda o Ružici, a upravo u ovim trenutcima traje i viteški turnir za ruku kneginje Ružice.

FOTO:ARHIVA TZ grada Orahovice

VIDEO:




Izdvojeno

Reci što misliš!