Promo / Turizam

VIDEO: Što nudi Zlatna greda?

VIDEO: Što nudi Zlatna greda?

  Već je poznato kako kontinentalni turizam bilježi posljednjih godina sve bolje rezultate. Osječko-baranjska županija puna je potencijala ali i već potvrđenih destinacija koje turiste vraćaju na ponovni dolazak. Jedna od takvih destinacija sigurno je i Zlatna greda.

Već je poznato kako kontinentalni turizam bilježi posljednjih godina sve bolje rezulatate. Osječko-baranjska županija puna je potencijala ali i već potvrđenih destinacija koje turiste vraćaju na ponovni dolazak. Jedna od takvih destinacija sigurno je i Zlatna greda.
U tom je dijelu Baranje, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek prepoznala veliki potencijal.

zlatnagreda2495
Netaknuta priroda, šuma, životinje, rijeka Drava
– prirodni su resursi koje je udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek prepoznala i znala cijeniti još prije deset godina. Tada je i počela njihova priča s eko centrom Zlatna greda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udruga je Zeleni Osijek jedna od vodećih po broju projekata koji se financiraju ili sufinanciraju iz europskih fondova. Upravo zahvaljujući dobrim idejama uspjeli su dobiti i novce, pa i svoje ideje polako ali sigurno i realizirati. Jer na početku sve je bio čisti entuzijazam.
f6ca04d984d1753c52e95d28f22cc350.jpg

Uredili su imanje Zlatna greda te prije pet godina osnovali prvu ekološku turističku agenciju u Hrvatskoj – Zlatna Greda. Za temeljni cilj imaju zaštitu i promociju prirodnih i tradicijskih vrijednosti kroz edukaciju i posjete prema načelima eko turizma.

Eko turistički programi prilagođeni su za različite uzraste i interese. Od laganih šetnji i uživanja u prirodnim ljepotama Kopačkog rita do cjelodnevnih ekspedicija u dubinu dunavskih šuma, edukacija o biljnom i životinjskom svijetu, Srednjeg podunavlja do timskih igara u prirodi.

Ulaskom u EU i otvaranjem granica, sigurno je kako će ova destinacija mnogima biti među omiljenima.
88655ca0e90d197942c42d7467541802.jpg

FOTO: Veslima kroz bespuća Kopačkog rita

GALERIJA: Posjet eko centru Zlatna greda

 

VIDEO:

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!