Promo / Turizam

VIDEO: Osječki suveniri

VIDEO: Osječki suveniri

 

Karakterističan za Slavoniju zlatovez, replike topova koji se i u izvornom izdanju mogu vidjeti u osječkoj baroknoj jezgri Tvrđi, ogledala, slike sa slavonskim motivima na drvetu – sve to pronašli smo u suvenirnici Panona u Tvrđi, no i još mnogo toga.

Odjeća pak koja se ovdje može kupiti inspirirana je narodnim nošnjama kakve su se nekad nosile u selima Slavonije i Baranje, ali itekako nosiva i u današnje vrijeme.
Tako Osječani, ali i njihovi gosti konačno mogu kupiti primjerene suvenire kakvih se godinama nije moglo naći u turističkoj ponudi grada.
No, uvijek može bolje tako iz ove suvenirnice i pozivaju sve one udruge i umjetnike koje izgrađuju orginalne suvenire da im se slobodno jave.

A uz suvenirnicu u baroknoj jezgri Tvrđi koja je i omiljena destinacija posjetitelja Osijeka, ovdje je smješten i turistički ured, u koji često gosti često ulaze.
Radno vrijeme turističkog ureda i suvenirnice je do 16 sati, jer kako nam kažu posjetitelja najviše i ima u prijepodnevnim satim, no ako se to promijeni i za koju godinu dobijemo još više turista radno vrijeme rado će i produžiti.

VIDEO:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!