Promo / Turizam

Osječani osvajaju turske i alpske vrhove

Osječani osvajaju turske i alpske vrhove

Većina članova u dobi je od 30 do 50 godina, s tim da u “Bršljanu” ističu kako imaju i jednog aktivnog člana starog 84 godine, a “Zanatlije” imaju i sekciju mlađih alpinista. “Izlete organiziramo dva puta mjesečno, s tim da je jedan izlet jednodnevni, a drugi višednevni. Izlete sami organiziramo, a ne preko agencija, jer su troškovi mnogo manji pa se tako za jednodnevni izlet za prijevoz u prosjeku izdvoji najviše 50 kuna, a noćenje u pojedinim planinarskim domovima ne košta više od 70 kuna po danu. Kada idemo na izlet redovito nas vode stručno obučeni vodiči Hrvatskog planinarskog saveza, a u našem društvu je i nekoliko članova koji rade pri Gorskoj službi za spašavanje Osijek”, pojašnjava predsjednik PD-a “ZanatlijaMarijan Špiranec te dodaje kako, osim izleta u različite strane i domaće destinacije, često imaju goste s kojima planinare po stazama u Baranji i na relaciji Aljmaš-Erdut.   

Jednako tako i “Bršljan-Jankovacdva puta mjesečno organizira izlet (jednodnevni ili višednevni), a organiziraju i jedan duži godišnji izlet. “Trudimo se organizirati izlete tako da nikada ne ponavljamo mjesta na koja idemo, ali veliku pozornost pridajemo tome da tijekom organiziranog izleta osiguramo dužu turu za iskusnije planinare i jednu 'light' za one koji su početnici i nemaju još dovoljno kondicije. Za ovogodišnji veliki izlet, koji je u rujnu, planiran je desetodnevni boravak u Turskoj”, poručio je predsjednik PD-a “Bršljan-JankovacZdenko Fury.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[important title=Slušati iskusne planinare] Ono na što planinari, posebice novi i neiskusni, moraju obratiti pozornost je da u svakoj situaciji trebaju slušati vođu puta, dugogodišnjeg i iskusnog planinara. Nadalje, nezaobilazna je adekvatna odjeća (planinarske cipele - gojzerice, zaštita od kiše, štapovi itd.) i pravilna ishrana, a sve detaljne informacije prije početka puta daje voditelj izleta.[/important]


TEKST
: Marija RADIĆ, www.glas-slavonije.hr    
FOTO
: "Zanatlija" Osijek    
  


Izdvojeno

Reci što misliš!