Promo / Turizam

Dani otvorenih vrata Zlatne Grede

Dani otvorenih vrata Zlatne Grede

Zadnji dan Surduk festivala omogućit će svim posjetiteljima nedjeljnog programa besplatno korištenje svih sadržaja EKO CENTRA ZLATNE GREDE.

Ugodno okruženje šuma i močvara Kopačkog rita, mir i tišina pustare, neobičan ambijent pružit će oazu mira i odmora svima onima koji će upravo to trebati dan nakon probdijevenih noći uz vina i koncerte Surduk festivala. Šetnje, zelenilo, miris i svježina šume će vas pročistiti i inspirirati za radionice koje će se održavati u Zlatnoj Gredi, a nakon kreativno provedenog dana odmorit će vas vatrica i zabavno druženje uz glazbu u večernjim satima.

zlatnagreda495

Posebno će uživati djeca koja će moći istraživati zanimljiivosti ovog eko- centra i ponijeti nesvakidašnje i nezaboravne dojmove u grad.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Evo što je u ponudi:

Obilazak pješačke staze

Zlatna Greda nalazi se u srcu ritskih šuma. Pustolovna staza Blago močvare počinje u Eko centru Zlatna Greda te se nastavlja oko 1 sat kroz puteve močvara i šuma. Korisnici staze provlačit će se kroz guste čume, prelaziti močvarne kanale a uz malo sreće s osmatračnica će moći promatrati divlje životinje.
zlatnagreda4495

Veslanje u drvenim čamcima

Na pustolovnoj stazi Blago močvare čekaju vas dva drvena čamca u kojima ćete se moći okušati u veslanju po rukavcu Kopačkog rita, putevima Dunavskih alasa.

zlatnagreda3495

Iznajmljivanje bicikala

Na raspolaganju će biti i bickli. Zlatna Greda nalazi se na biciklističkoj ruti Panonski put mira te će posjetitelji moći uživati u Kopačkom ritu i na dva točka.
zlatnagreda2495

Jahanje za odrasle i male

Koral u Zlatnoj Gredi ima od nedavna i novog stanovnika - malu kobilicu Zoru. Njena majka Zenta oduvjek je uveseljavala posjetitelje koji su je mogli jahati i u krugu naselja ali i kroz Kopački rit.

Radionice i igraonice za djecu

Eko centar Zlatna Greda već 7 godina ugošćuje učenike i djecu koja uče o prirodi, Kopačkom ritu i zaštiti okoliša. I na Danima otvorenih vrata Zlatne Grede mladi posjetitelji će se moći zabavljati u edukativnim i zabavnim radionicama.

Radionice izrade suvenira i pripreme eko sokova

Radionice izrade suvenira prilagođene su svima koji se žele okušati u kreativnom izražavanju. Izradite svoj suvenir i ponesite nešto za uspomenu sa Surduka 2011. Priprema sokova na prirodan način od eko proizvoda naučit će Vas kako da si sami pripremate ove zdrave napitke.

Radionica sigurnog korištenja tijela

Ovo  je prva radionica koja će se održati na Yoga Jam floor-u u sklopu Surduk festivala. Radionica sigurnog korištenja tijela će voditi Igor Bogdanović, dugogodišnji praktikant borilačkih vještina i yoge te drugih aktivnosti koje uključuju korištenje tijela. Sama radionica će biti sazdana od vježbi zagrijavanja, istezanja, gimnastike, praktičnih vještina za siguno kretanje po nesigurnom terenu kao što je zaleđena ulica u sred zime i slično. Radionica će prije svega biti iznimno zabavna i vesela, ali i relativno zahtjevna.

Tai Chi Chuan

Tai Chi Chuan će voditi Dijana Afrančešević dipl. psiholog i psihoterapeut te dugogodišnji zaljubljenik u borilačke vještine. Tai chi je učila kod  majstora Hao Xing Fua i Jasminka Mikleca, a  pohađala je  seminare i kod majstora Chen Xiao Wanga i Chen Juna. Tai chi je vještina koja izvrsno pogoduje zdravlju, jer se inzistira na tome da slijedimo prirodne principe i budemo s njima u uskoj vezi. Dišući ne apsorbiramo samo kisik iz okoline nego i chi,  životnu energiju koja je u svim živim bićima i usko je vezana uz kvalitetu života. Radeći tai-chi, radimo na akumulaciji i protočnosti chia.

Tai chi  svojim polaganim, opuštenim  i kontroliranim pokretima prokrvljuje sve organe, regulira tlak i rad srca na prirodan način i poboljšava opće psihičko stanje onih koji ga prakticiraju. Voditeljica će na ovoj radionici omogućiti sudionicima iskustvo u izvođenju  badua jina (8 brokata) te kratke yang forme.

Afričko bubnjanje sa Samom Busharom

Sam Bushara porijeklom je iz Sudana. U Zagreb je prije tko zna koliko godina došao studirati političke znanosti te je ovdje i ostao. Trenutno vodi radionice zvukoterapije za djecu i odrasle, izrađuje bubnjeve i afrički naki. Svirao je po cijeloj Europi, a u Hrvatskoj je ostao zbog, kako kaže, zaostale reggae scene, a nezadovoljan je i zbog slabe zastupljenosti etno glazbene scene u Hrvatskoj. Na radionicu je potrebno donesti svoj bubanj ili bilo kakvu šuškalicu jer će se nakon radionice nastaviti spontano muzičko jam-anje.

Svi ovi sadržaji u ponudi su besplatni !!!

Svi oni koji žele provesti dan u Zlatnoj gredi neće ostati gladni ni žedni jer će moći uživati u baranjskim specijalitetima, sladoledu i raznim napicima po povoljnim cijenama.

zlatnagreda5495

IZVOR: www.surduk.hr ;  www.tzbaranje.hr   


Izdvojeno

Reci što misliš!