Promo / Turizam

Liječenje problema vena u Poliklinici Lege artis - Svaka noga ima svoju priču

Liječenje problema vena u Poliklinici Lege artis - Svaka noga ima svoju priču

Proširene vene i kapilare u fokusu su interesa Poliklinike Lege artis. Iako od njih boluje gotovo 50% stanovništva, donekle su marginalizirane u institucionalnom zdravstvu – nedostatkom suvremene tehnologije ali i liječnika-flebologa; one nisu opasne po život, ali izrazito kompromitiraju kvalitetu života.

Neke pacijente na pregled dovedu estetski razlozi, ali većina dolazi s već razvijenim simptomima: otečene, bolne, umorne noge, 'prepunjene' potkoljenice, hiperpigmentacije, grčevi ili jasno vidljive vene, pa čak i otvoreni venski ulkusi, kao zadnji stadij bolesti.

Poliklinika Lege artis je prvi centar u Hrvatskoj s cjelovitim pristupom bolestima vene: od dijagnostike – kliničkog pregleda i ultazvuka, color doplera, do kompletnog liječenja. Najveća je prednost što se sve obavlja na jednom mjestu, kod jednog liječnika – specijalista vaskularne kirurgije.

Kapilare predstavljaju pretežno estetsku poteškoću; najčešće se pojavljuju na nogama i licu. Izbor tehnike ovisi o proširenosti, tjelesnoj konstituciji, pigmentaciji kože, lokalizaciji. Sklerozacija - toplinom (RF) ili kemijski (pjenom) jedini je mogući način aktivnog kirurškog liječenja kapilara i užih varikoznih vena.

A što je s venama? U Poliklinici Lege artis vene se operiraju radiofrekvencijom, laserom te pjenom (UGFS). Endovenozne tehnike – posve bezbolne, kozmetski sjajne i u potpunosti bez recidiva, ultimativni su odabir. Zahvat se vrši se u intravenskoj ili u tumescentnoj (površinskoj) anesteziji. Na kraju se stavlja kompresivna čarapa po mjeri koju pacijent nosi 2 tjedna. Odmah poslije zahvata pacijent je sposoban za sve svoje uobičajene aktivnosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!