Promo / Turizam

VIDEO: Projekt "Tradicija za budućnost"

VIDEO: Projekt

U sklopu projekta Tradicija za budućnost bit će organizirane broje radionice a kako bi se polaznicima dala sva potrebna oprema za zapošljavanje, odnosno pokretanje vlastitog projekta. Radi se o tri radionice, a prva od njih je pečenje kruha u krušnim pećim.

- Slijedeća je radionica je lončarska, vezana uz opremu za izrade terakote po tradicijskiom način izrade posuđa. Usmjeriti ćemo polaznike tako da osim što će se obučiti u tim vještinama, saznati će kakve su potrebe tržišta vezanih uz ruralni turizam – kaže Liljana Olujić, predjsednica Udruge EcoRural.

Treća radionica bit će i tkalački stan mali obrt, a koji je kod nas već gotovo izumro. Naravno ono važno biti će izraditi proizvode koji će se moći ponuditi na tržištu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ovaj projekt koji se provodi u sklopu programa IPA prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija i koji se gotovo u cijelosti financira iz sredstava Europske unije uključio se i osječki Centar za poduzetništvo.

Darija Krstić, voditeljica Centra za poduzetništvo kaže: "Naše uključivanje u projekt kao nositelja je ponajviše zbog toga što se pojavila potreba da se te inicijative ujedine, da se stvori mreža kako eko proizvođača, tako i pružatelja usluga u ruralnom turizmu."

Uz Centar projekt će pomoći i Osječke Tržnice, a koje već niz godina pomažu i promociju i prodaju ekoloških proizvoda, a i trenutačno su i jedino tržište na kojem se ovakvi proizvodi u Osijeku mogu pronaći.

{youtube}2k_hArfTCGE{/youtube}

TEKST: Stv.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!