Promo / Turizam

TOP kupališta u Slavoniji i Baranji

TOP kupališta u Slavoniji i Baranji

Dosadili su vam odlasci na ista kupališta, uvijek isti ljudi oko vas na ručnicima i monotonija. Pokušali smo pronaći najbolja kupališta u Slavoniji i Baranji. Kupališta su poredana nasumično, a na vama je da izaberete idealno mjesto za vas i vaše prijatelje.

Orahovačko jezero

Nastalo umjetnim putem u kotlini podno Papuka meta je brojnih vikend izletnika. Izvorska voda i uređeni okoliš uz veliki parking iz godine u godinu postaju sve poznatiji u Slavoniji i Baranji. Osim vode i sunca, na jezeru se sve češće održavaju i brojna događanja, a zasigurno onaj najpoznatiji je glazbeni turnir Ferragosto Jam. Iznad samog jezera nalazi se i Ružica grad pa se od sunca možete sakriti u papučku šumu i prošetati do samog zamka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SRC Poloj, Slavonski Brod

Dugi niz godina zapušten i zarastao skrivao se samo za one najhrabrije. Danas je to oaza samo 3 kilometra od centra Slavonskog Broda. Velika pješčana plaža, plićak kao stvoren za picigin i ostale igre u vodi te sportski tereni idealno su mjesto za izletnike i kupače. Do samog centra možete doći pješice, biciklom ili šetajući nasipom.

poloj vrilo mudrosti

Kupališta u Osijeku

Kada je Osijek u pitanju teško je izabrati samo jedno kupalište i reći kako je ono najbolje. Svaki dio grada i svaki njegov stanovnik ima svoje omiljeno mjesto za prženje na suncu. Osim rijeke Drave koja obiluje oazama poput pješčane plaže na lijevo obali, pješćanim otocima uzvodno prema Josipovcu ili kupalištu kod Želje, Neptuna ili Kopike tu je i nezaobilazna Kopika te bajer na Jugu 2. 

Ono najposjećenije mjesto je Kopika gdje se u bazenima tijekom vikedna okupa i nekoliko desetaka tisuća ljudi.
[span class=camera]GALERIJA: Vrući dan na Kopici[/span]

0b0df012d26f41af0bcc765c3354e3bd.jpg

Đola u Dardi i bazeni u Kneževim vinogradima

Ljubitelji jezera iz dana u dan odlaze na poznatu Đolu u Dardi. Uz samo kupalište nalaze se i ugostiteljski objekti te sportska igrališta, a posjećuju ga kupači iz Osijeka te cijele Baranje. 

Za one koji ipak više vole bazene, oni u Kneževim vinogradima sa svojim olimpijskim bazenom i malim za djecu nude bogate sadržaje, a nešto manja gužva nego na Kopiki u Osijeku nudi pravo ljetno osvježenje.

djola darda

Pješčane plaže Dunava 

Oaze na rijeci Dunavu podsjete na ponekad na plaže nekih egzotičnih mjesta. Čim vodostaj ove europske Amazone to dozvoli pojave se brojni rukavci i pješćani sprudovi, a oni koji posjeduju čamce zauzimaju svoje pozicije koje se zbog ove divovske rijeke svake godine mjenjaju.

Pivo koje se hladi u rijeci, miris roštilja i brčkanje u pličacima znaju skrivati i opasnosti pa svakako preporučamo oprez ukoliko se odlučite za posjet ovim plažama.

f6ca04d984d1753c52e95d28f22cc350.jpg

Vukovarska ada 

Otok na Dunavu, svega 10-ak minuta vožnje čamcem od središta Vukovara, omiljena je ljetna destinacija koja mnogim Vukovarcima zamjenjuje odlazak na Jadran. Popularno kupalište, na koje se od ratne 1991. 15-ak godina nije moglo zbog neriješenog razgraničenja Hrvatske i Srbije na Dunavu, iznova je na radost Vukovaraca uređeno prije tri godine. Vukovarski ribiči uredili su prekrasnu pješčanu plažu, u sjenici pod hladom šume nude se osvježavajuća pića, a na uređenom terenu može se zaigrati i odbojka na pijesku. Mnogi na adi, koju zovu i vukovarskom Ibizom, kampiraju, a nekoliko čamaca po cijele dane prevozi kupače iz grada do ade za 35 kuna za cijelu sezonu.

ada vukovar

Banja Vinkovci

Vinkovčani posljednjih nekoliko godina mogu tijekom cijele godine na kupanje i to na gradske bazene, ali ipak za većinu prvi izbor je ipak kupalište Banja. Uređeno unazad nekoliko posljednjih godina, sa svoja dva umjetna jezera nastala iskapanjem sirovine za ciglu, privlači brojne Vinkovčane i njihove goste. Osim kupanja u ponudi su i sportski tereni te nezaobilazna ugostiteljska ponuda.

kupaci banja

Jezero Borovik

Oni koji ne vole toplu vodu svoje osvježenje potražiti će u dubinama Borovika. Poznatije kao mjesto za ribiče posljednjih godina sve je češće i na meti vikend izletnika, a samim time i kupača. Obilje prirodnih ljepota i mir okolne šume lijek su za sve one koji traže bijeg od uzavrele gradske vreve.

7472730c8e9e7e2640954a45662847d5.jpg

Gradski bazen u Đakovu

Osim Borovika, stanovnici Đakova i Đakovštine rado svoje ljetne dane provode i na gradskom bazenu u Đakovu. Dječji bazen i onaj veći za odrasle često su za vrijeme vikenda premali da bi primili sve one koji se žele rashladiti.

gradski djakovo

Osim pobrojanih kupališta u Slavoniji i Baranji nalaze se i brojni bazenski kopleksi poput onih u Bizovcu, Belišću, Velikoj, Belom Manastiru, a ne treba zaboraviti ni brojna kupališta na Savi, Dravi i Dunavu te kupalište u Bukovlju pored Slavonskog Broda.

Sigurni smo kako i vi znate za neka mjesta koja mi nismo ovdje naveli. Pošaljite nam koja su to mjesta, a ukoliko imate i fotografija rado ćemo ih objaviti. Svoje komentare i prijedloge postavite u komentar ili pošaljite na mail redakcija[at]sib.hr

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!