Promo / Turizam

Jedan dan u Kopačkom ritu - Panorama Kopačkog rita

Jedan dan u Kopačkom ritu - Panorama Kopačkog rita

Zbog velikog interesa posjetitelja, a u sklopu obilježavanja prve godišnjice proglašenja Prekograničnog rezervata biosfere čiji je dio i Kopački rit, ponoviti ćemo promotivnu akciju JEDAN LJETNI DAN U KOPAČKOM RITU u nedjelju, 14.07.2013. od 9 do 19 h

Zbog velikog interesa posjetitelja, a u sklopu obilježavanja prve godišnjice proglašenja Prekograničnog rezervata biosfere čiji je dio i Kopački rit, ponoviti ćemo promotivnu akciju JEDAN LJETNI DAN U KOPAČKOM RITU u nedjelju, 14.07.2013. od 9 do 19 h kada će se posjetiteljima nuditi program obilaska Panorama Kopačkog rita po iznimno povoljnoj cijeni od 25,00 kuna. Program uključuje jednosatnu vožnju brodom kroz Posebni zoološki rezervat uz vodiča i obilazak kompleksa dvorca Tikveš. Ukupno trajanje programa je 3 sata.
Brod za posjetitelje će ploviti cijeli dan, a posjetu svakako najavite na telefon br. 031/752-320 ili 031/285-394 i rezervirajte svoje mjesto na brodu u vrijeme koje želite.

I ovoga puta akciji će se pridružiti restoran Kormoran, koji je smješten u Parku i u kojem će se toga dana uz predočenje ulaznice Parka služiti meniji po posebno povoljnoj cijeni.

Nakon vremena provedenog u prirodi posjetiteljima će sigurno goditi osvježenje u prekrasnom okruženju cafe bara Lopoč na ulazu u Park koji će također imati posebnu ponudu za njih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj tjedan se obilježava prva godišnjica od proglašenja Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav između Republike Hrvatske i Republike Mađarske, koji je proglašen na 24. sjednici Međunarodnog koordinacijskog vijeća Programa „Čovjek i biosfera" pri UNESCO-u održanoj od 09.-13. srpnja 2012. u sjedištu UNESCO-a u Parizu.

Iznimno značajan ekosustav u pogledu vode u Hrvatskoj je prostrani riječni ekosustav duž rijeka Mure, Drave i Dunava, a sam Kopački rit je njegov posebno vrijedan dio. Površina rezervata u Hrvatskoj iznosi 395.860,7 ha i proteže se kroz 6 sjevernih hrvatskih županija. Obilježava ga veliko bogatstvo i raznolikost vodenih i močvarnih staništa (sprudovi, mrtvi rukavci, strme obale, poplavne šume i dr.) te biljnih i životinjskih vrsta, posebice ptica i riba.

Uspostava ovog prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav prvi je korak ka uspostavi istoimenog rezervata biosfere koji bi, uz Hrvatsku i Mađarsku, uključio još tri države (Austriju, Sloveniju i Srbiju) te bi prema tome predstavljao prvi rezervat biosfere između pet država u svijetu, Prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav je svakako potencijal za alternativni ekonomski razvoj i stvaranje Dravske ekoturističke zone, s prihvatljivim vidovima uređenja i korištenja.

Inače rezervat biosfere ne znači strogu zaštitu područja, već je to naziv koncepta upravljanja područjem koji se temelji na Programu „Čovjek i biosfera" („Man and Biosphere"). UNESCO je ovaj Program pokrenuo još 1970. godine, kao međuvladin znanstveni program koji ističe važnost uspostave ravnoteže između očuvanja bioraznolikosti s jedne strane i razvojnih potreba lokalne zajednice s druge strane.

Pristupanjem UNESCO-voj mreži rezervata biosfere prepoznata je izuzetna prirodna vrijednost ovog prostora na svjetskoj i europskoj razini.

[blockquote]Posebna pogodnost:

Obilazak brodom umjesto za 70,00 kuna za samo 25,00 kuna
u nedjelju, 14.7.2013. cijeli dan od 9 do 19 h[/blockquote]

Dva turistička broda ploviti će cijeli dan, a posjetu možete najaviti na telefon br. 031/752-320 ili 031/285-394 ili jednostavno doći na Prijemni centar u Kopačevu.

[span class=attention]PREDSTAVLJAMO: Restoran Kormoran[/span]

Priuštite si jedan lijep ljetni dan u prirodi, povedite svoju obitelj, prijatelje i zajedno upoznajte Kopački rit - jedno od najbolje očuvanih močvarnih područja Europe!

4682cae3456f0b5966788561fe5e2829.jpg

[important title=Nagradna igra]Park prirode Kopački rit poklanja 2x2 ulaznice i vožnje brodom Kopačkim ritom. U komentar upišite Želim uživati u Kopačkom ritu. Dobitnike ćemo proglasiti u petak.

Dobitnici su: Marija Vizentaner i Dario Šimović[/important]


Izdvojeno

Reci što misliš!