Promo / Turizam

Ljeto je pred vratima – kuda ove godine na more?

Ljeto je pred vratima – kuda ove godine na more?

Kalendarski, ljeto samo što nije stiglo. Uskoro nas očekuju paklene vrućine i svatko želi barem par dana otići na more, rashladiti se, uživati u prirodnim ljepotama i čarima Jadrana ali i bogatom noćnom životu, koncertima na otvorenim ljetnim pozornicama, festivalima i brojnim drugim manifestacijama.

Odabir destinacije na Jadranu nije uvijek lak zadatak. Toliko prekrasnih gradova, mjesta, otoka i otočića, nacionalnih parkova krasi naš Jadran da se čovjek jednostavno susretne sa slatkim mukama prilikom odabira.

Ako na more idete partijat onda znate da svi putevi vode na otok Pag i Zrće. Vodice, otok Hvar, Umag, Primošten i Split također su ovoga ljeta top turističke destinacije kada je noćni život i ludi provod u pitanju. Top lokacija za sve romantičare i ove je godine grad Rovinj, otok Rab, Dubrovnik i Zadar. Ako na odmor vodite kućnog ljubimca onda su najbolje destinacije za Vas otok Murter, Poreč, Crivkenica i otok Vis. Upravo ova mjesta nude najbolje plaže za pse. Obiteljski odmori najčešće završavaju u malenim mjestima uz velike gradove. Upravo ta malena, životopisna mjesta pružaju mir i tišinu potrebnu svakoj obitelji za potpuni odmor i relaksaciju ali i uživanje u razgledavanjima gradskih znamenitosti i atrakcija najčešće u večernjim satima kada vrućine popuste.

Osim odabira destinacije, druga bitna stavka svakoga godišnjega odmora jest odabir smještaja. U današnjim kriznim vremenima, kada gledamo svaku lipu i kada svaki dan možemo dobiti otkaz bitno nam je proći što jeftinije kada je smještaj u pitanju. U moru turističkih kataloga koji nude smještaj i rezervacije putem interneta izdvajamo www.mojsmjestaj.hr kao jedan vrlo ozbiljan, pregledan i kvalitetan katalog privatnog smještaja koji funkcionira na principu direktnog spajanja potencijalnih gostiju - Vas i vlasnika apartmana bez skupih agencijskih provizija. Na Vama je samo da odaberete željenu destinaciju te u moru apartmana, soba, pansiona i vila odaberete Vama najpovoljniji i najprikladniji smještaj. Nakon odabira smještaja putem kontakt obrasca koji se nalazi ispod svakog apartmana stupate u direktan kontakt s vlasnikom smještaja i dalje sve sami dogovarate.
[span class=attention]Za odabir vaše idealne lokacije posjetite MojSmjestaj.hr[/span]
Treća, i zadnja stavka svakoga planiranja godišnjega i odlaska na more jest pitanje kojim putem ići na more - starom cestom ili autocestom? Prednosti putovanja starom cestom i okolnim putevima je izbjegavanje plaćanja skupih cestarina, uživanje u vožnji i razgledavanju krajolika, manja potrošnja goriva. Nedostaci su mogućnosti prekoračenja brzine i kažnjavanja od stranice policije, umor zbog dužeg putovanja, te povećani oprez za volanom. Prednosti vožnje autocestom su brži dolazak do destinacije te komfor i opuštenost prilikom same vožnje. Nedostaci su skupa cestarina, veća potrošnja goriva te monotonija vožnje ali i nedostatak popratnih sadržaja. Na Vam je da odlučite koja opcija Vam više odgovara.

Bilo kojim putem krenuli na more želimo Vam sretan put i ugodan godišnji odmor!

 


Izdvojeno

Reci što misliš!