Promo / Turizam

Osijek je grad piva, ali i kave i kolača!

Osijek je grad piva, ali i kave i kolača!

 

Kavana Waldinger. Za sve koji žele osjetiti štimung starog Osijeka i uživati u odličnoj Sacher torti.

Kazališna kavana. Za sve koji se nadaju vidjeti kojeg od poznatih osječkih glumaca, a ne potrošiti previše novca.

Konoba Žuta Podmornica. Na osječkoj promenadi, usidren u Zimskoj luci nekadašnji putnički brod mjesto je za susret s ribičima i umjetnicima. Posebno je ugodno ljeti kada na brodskoj terasi zapuše povjetarac s Drave, a pred vama pecaroši i dravski zanesenjaci uređuju svoje čamce.

Kafići uz promenadu. Piće s pogledom na rijeku Dravu i šetače na promenadi gdje vam posebice ljeti na mnoštvu terasa nikako ne će promaći niti jedna gradska novost poput „tko je što učinio“, „tko je koga upoznao“, „tko je gdje bio“…  Svojevrsna osječka „špica“ i omiljeno mjesto za početak noćnog izlaska!

Kavana Royal. Do sredine prošlog stoljeća jedno od elitnih mjesta za popiti kavu, pročitati novine, vidjeti i biti viđen u Gradu na Dravi. Danas, kako za koga. U svakom slučaju, ako želite popiti jeftiniju kavu u socrealističko-historicističkom ambijentu, mjesto je kao stvoreno za vas. No za one alternativnije, postoji trik. Zamislite si da je kavana još i danas jedna od najljepših „bečkih“ kavana zapadno od Zagreba i popijte si jednu ultra trash kavicu na sred osječkog korza!

Caffe bar Dvorac (Mačkamama). U vili barunice Pauline Hermann, popularne osječke „Mačkamame“ koja je ostala poznata kao prva zaštitnica životinja u Hrvatskoj, nalazi se kafić Dvorac. Prijateljska atmosfera u ugodnom ambijentu, ponekad i uz živu svirku poput jazza.

Kafići i pubovi na Trgu Svetog Trojstva (Tvrđa). Omiljeno mjesto svih osječana za zagrijavanje pred večernji izlazak. Od prave rock atmosfere do housea, na vama je izbor zvučne kulise koja će najbolje odgovarati uz vašu kavicu ili ipak bolje, pivo. Za one koji se ne mogu odlučiti za jedan glazbeni pravac ili više vole zvukove vjetra u krošnjama drveća na trgu, preporuka je da pričekaju tople proljetne ili jesenske dane i sjednu na terasu, uz malu preporuku: ako je subota prije podne, a vi čekate nekog za na cugu, sjednite pa makar dotična osoba kasnila i više od pola sata da ne kukate kasnije kako kad god vi dođete na trg, nema mjesta!

Tekst: slavonijom.info


Izdvojeno

Reci što misliš!