Promo / Predstavljamo-Sport

SOVE iznimno uspješne u godini iza nas

SOVE iznimno uspješne u godini iza nas

Nakon treće sezone aktivnog rada sa djecom i mladima na usavršavanju tehnike orijentacije, te tehnika trčanja po različitim terenima Orijentacijski klub Sova bilježi zapažene rezultate na nacionalnoj razini.



Isto se izvlači iz činjenica da je to do prije 3 godine bio apsolutno nepoznat sport u istočnoj Hrvatskoj, dok je kroz tri škole orijentacije sa orijentacijskim sportom upoznato i savladalo osnove preko 70-ero djece u OŠ „Popovac” iz Popovca, OŠ „dr. Franjo Tuđman” iz B. Manastira i OŠ „Tin Ujević” iz Osijeka. Klubu se priključilo i 10-ak odraslih trkača i zaljubljenika u pustolovne sportove, koji se ne mogu prakticirati bez poznavanja orijentacije.

Ove godine u ožujku klub je organizirao treće izdanje „Slavonija & Baranja Open”, dvodnevno međunarodno natjecanje u orijentacijskom trčanju, na kojem se natjecalo preko 200 natjecatelja iz 12 zemalja svijeta, a utrke su se održale u Osijeku i Našicama.

Klub broji preko 20 aktivnih članova, od kojih se ističe 16.-godišnji Luka Ivković iz Šećerane. Luka je ove godine ušao u kadetsku i junirosku reprezentaciju Hrvatske, te na nastupu sa juniroskom ekipom u štafeti na Alpe Adria kupu u Pečuhu, početkom listopada osvojio 4. mjesto. Uspio je Luka osvojiti i prvo mjesto u ukupnom poretku za Kup Hrvatske u kategoriji kadeta za 2013, te je na Prvenstvu u noćnoj orijentaciji za 2013. godinu također osvojio prvo mjesto i postao Prvakom Hrvatske. Uz tehniku orijentacije važna je brzina trčanja u o-sportu (kako ga nazivaju oni koji se njime bave), te je tako Luka osvojio drugo mjesto na cross natjecanju srednjih škola iz Belog Manastira iako je mjesec dana pauzirao sa treninzima uslijed ozljede skočnog zgloba.

Ima u klubu i drugih o kojima bi mogli napisati riječ-dvije, ali bi se onda izgubio natjecateljski duh, a ukoliko se netko želi učlaniti i naučiti nešto više o ovom sportu ili samo da se snalazi sigurno u prirodi vrata kluba su uvijek otvorena i nikad nije kasno. Potražite ih na internetu www.ok-sova.hr.


Izdvojeno

Reci što misliš!