Promo / Ostalo-predstavljamo

Proljetni salon 2013. izabrao 34 autora i 41 rad

Proljetni salon 2013. izabrao 34 autora i 41 rad

Nakon zaključenja roka za prijave radova, stručni žiri protekloga tjedna pregledao sve radove i donio odluku koji će umjetnici, odnosno građani i njihovi radovi biti sudionici zanimljivog i kreativnog umjetničkog projekta/izložbe radova pod nazivom Proljetni salon 2013., koji se od 21. do 24. svibnja održava na nekoliko još uvijek tajnih lokacija na prostoru stare gradske jezgre Tvrđe.

Natječaj je bio otvoren za sve zainteresirane, bez obzir na dob i obrazovanje, tema Salona nije bila strogo zadana, a svaki kandidat mogao je prijaviti do tri rada koja do sada nisu bila objavljivana. Do zadanoga roka, 5. svibnja, pristigao je velik broj, ukupno 110 radova od 53 autora različite dobi i obrazovanja, sa čime su organizatori Proljetnog salona i više nego zadovoljni. Osobito jer su uspjeli u svojem naumu: privući što širu strukturu građana, u prvom redu onih koji se kulturom bave samo u slobodno vrijeme, te im dati priliku da svoje radove pokažu široj javnosti.

Naravno, radovi su u konačnici morali proći kroz "filter" tročlanog stručnog žirija, a činili su ga: doc. dr. sc. Vladimir Rismondo, povjesničar umjetnosti, zatim Nikola Faller, akademski kipar i land art umjetnik, te Matija Drozdek, grafički i informatički dizajner. Oni su na koncu za izlaganje izabrali ukupno 41 rad od 34 autora, o čemu su sudionici već obaviješteni, a mi im ovom prilikom čestitamo. Valja podsjetiti da je posebna gošća Salona mlada, ali već priznata fotografkinja Marina Filipović Marinshe, čijih će desetak radova također biti prikazano. Točne lokacije bit će objavljene do konca ovoga tjedna.

Istodobno, zaključene su i prijave za volontere na Salonu, a hvala svima koji su se prijavili i time pomažu ovaj projekt. Inače, Salon organiziraju studenti 1. godine diplomskog studija Odjela za kulturologiju osječkog Sveučilišta, uz mentorstvo doc. dr. sc. Vladimira Rismonda.

Dodatne informacije o Proljetnom salonu mogu se pronaći na službenoj Facebook stranici ovoga projekta: http://www.facebook.com/pages/ProjektPS/578450742174289?ref=ts&fref=ts

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!