Žene za žene, sajam unikatnog nakita

Žene za žene, sajam unikatnog nakita

S ciljem promicanja inicijativa i kreativnosti žena, koje su često kao skupina marginalizirane te nepostojanja organiziranog događaja kao što je sajam nakita, skupina od 15-ak kreativnih žena odlučila se okupiti  i pokrenuti mali sajam pod imenom "Žene za žene", koji sa sa svakim sljedećim izdanjem biva sve veći i snažniji.

Prije otvorenja, napravili su jedno malo istraživanje među Osječanima, i uočili kako zapravo svaki događaj vezan uz kulturu i umjetnost posjeduju isti ljudi. Pa su malo razmislili, što bi mogli promijeniti po tom pitanju, kako proširiti scenu, kako je upotpuniti, i na neki način promijeniti.

I zato su odlučili svaki događaj koncipirati kroz jedan moderniji način prezentacije, bez onog tipičnog uštogljenog sjedenja i mrtve tišine, uz naglasak kako prednost imaju mladi, neafirmirani pojedinci koji još pršte entuzijazmom i elanom, jer tu atmosferu zapravo žele prenijeti gostima, a prezenterima pružiti priliku, za što se ovaj sajam učinio kao idealan alat.

Osječane žele privući dobrom atmosferom te posredno zaljubiti u kulturu kao širi pojam.

Ideja za sajam, bila je spojiti kulturu ispijanja kave, ženske navike kao što su šoping i trač partija, uz potenciranje kreative i na taj način posredno promovirati kulturu koja je u našem gradu pomalo uspavana, tj. vrlo statična, a ostalima poslužiti kao primjer dobre prakse.

Na sajmu se može pronaći unikatan nakit izrađen od recikliranih materijala.

Do sada su organizirali tri sajma u prostoru caffe bara Knjiga i kava. Sudjelovat će i na nadolazećem sajmu antikviteta te i tamo predstaviti svoje radove.

Više saznajte na njihovim web i Facebook stranicama.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja