Promo / Ostalo-predstavljamo

Garavuše i Ringišpil snimile spot za 'Nazivnik'

Garavuše i Ringišpil snimile spot za 'Nazivnik'

Tamburaški sastavi Garavuše i Ringišpil promovirali su videospot za novu pjesmu ''Nazivnik''.

Autori pjesme su Ivan Šarić, Damir Bačić, Damir Raguž i Branimir Jovanovac. Spot je snimljen u Arheološkom muzeju u Osijeku i režirala ga je Nomokor produkcija, a autor je spota Dražen Rukavina. Nakon promocije spota za novinare, koja je održana u prostorijama Radio Osijeka, slijedi njegovo predstavljanje na televizijskim postajama. Ivana Ketović iz Garavuša predstavila je i novu članicu sastava- primašicu Laru Kelemen dok je Damir Hećimović iz Ringišpila, ocijenivši vrlo uspješnom suradnju s Garavušama, podsjetio kako je bisernica Janike Balaža danas u rukama njihova primaša Damira Raguža. Na promociji spota bili su i legenda naše tamburaške glazbe Antun Nikolić Tuca i Željko Lončarić Žec koji su prošle godine s Garavušama nastupili na 18 koncerata u SAD i Kanadi.

S pjesmom "Nazivnik" Garavuše i Ringišpil će se predstaviti na ovogodišnjem festivalu u Kutjevu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prijatelji smo već dugi niz godina, i privatno i poslovno, a u ovom slučaju dečki iz Ringišpila odabrali su nas za suradnju i rado smo se odazvale", rekla je Ivana Ketović, basistica i pjevačica Garavuša. Dodala je kako je tekst pjesme vidjela prije dvije godine, no tada joj se činio kao nešto što ne bi uspjelo u tamburaškoj glazbi. "Rekla sam Damiru, autoru teksta, kako bi ovakvo nešto više odgovaralo recimo Jeleni Rozgi, a ne nama, na što smo se, naravno, nasmijali, no na kraju se ispostavilo da je ova pjesma doista nešto drugačije i sada sam potpuno sigurna da ju je vrijedilo snimiti na tamburama", dodala je.

Dečki iz Ringišpila su pjesmu snimili prije nekoliko mjeseci i Garavušama poslali demo snimku koja im se svidjela, a potom je uslijedila i ova glazbena suradnja.

"Odlučili smo kako će ova pjesma biti duet, a pošto je dugo stajala po strani pala je odluka da ju napokon snimimo. Tada smo ju ponudili Garavušama i napokon je došlo do realizacije svega ovoga", pojasnio je Damir Hećimović iz Ringišpila.

Tamburaški sastavi Garavuše i Ringišpil počastili su novinare i uzvanike s nekoliko njihovih pjesama među kojima se svakako ističu "Sjeti me se, sjeti" s festivala u Županji (Ringišpil) te uspješnica Garavuša, pjesma "Dame biraju". Pjesma "Nazivnik" bit će i naslovna pjesma drugog albuma Garavuša čije snimanje upravo počinje, najavile su djevojke iz Kutjeva.

Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!