Promo / Ostalo-predstavljamo

FOTO: Lipaši u ozbiljnom i neozbiljnom izdanju predstavili novitete

FOTO: Lipaši u ozbiljnom i neozbiljnom izdanju predstavili novitete

HPD_Lipa_PRO-Art%202.jpgPredstavljamo Vam nekoliko zanimljivih i vizualno atraktivnih noviteta u radu Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" Osijek, jednoga od najtrofejnijih i najboljih mješovitih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, koje su njegovo vodstvo i članovi odlučili realizirati ovih dana.

Naime, nakon niza vrlo napornih sezona prepunih projekata i nastupa, "lipaši" su trotjednu zimsku stanku iskoristili za provedbu službenog fotosessiona članova uprave i pjevačkog zbora Društva. Posljednji put to je učinjeno prije pet godina, a u međuvremenu sastav zbora dosta se izmijenio, nedavno je stiglo puno novih članova i ponovno se ukazala potreba. U tu svrhu angažirana je profesionalna osječka tvrtka PRO-Art za foto i video produkciju, s kojom "Lipa" otprije odlično surađuje. Kao najbolji termin zakazan je 27. siječnja (nedjelja) poslije podne i navečer, a kao najpogodnija lokacija zatvoreni prostor atrija Glavne straže u osječkoj Tvrđi, donedavnog Arheološkog muzeja, jer je nudio različite mogućnosti fotografiranja i razmještanja osvjetljenja i članova zbora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Okupilo se čak osamdesetak ženskih i muških članova "Lipe", koliko ih zbor trenutačno broji nakon nedavnog dolaska brojnih novih pjevača. U atmosferi ispunjenoj živahnošću i opuštenošću, održan je višesatni fotosession za nove službene, ali i ležerne fotografije "Lipe". Tih nekoliko sati maksimalno je iskorišteno. Pod paskom fotografskog trojca Ivica Glavaš, Igor Bellian i Kristijan Cimer pjevači su se spremno presvlačili iz casual odjeće i "LIPA" majica u službene odore, mijenjali poze i slikali se u različitim situacijama – kao cijeli zbor, njegovi dijelovi (dionice – soprani, alti, tenori, basi), s umjetničkim voditeljicama (dirigentica prof. Valerija Fischbach te kodirigentice prof. Lidija Neznanović i prof. Ozana Tomić) i bez njih, u manjim skupinama (primjerice, samo Upravni odbor predvođen predsjednikom Željkom Turkaljem i dopredsjednikom Stevanom Radovančevićem), pojedinačno... Ljupki altovi, tenorice koje nose muške tenore, "naoružani" soprani (Sopranos), "opasni" baritoni i basovi, članovi zbora posloženi u slova LIPA... samo su neke od niza kreativnih, ležernih i "otkvačenih" fotografija napravljene 27. siječnja.

HPD_Lipa_PRO-Art%207.jpg

Unatoč popriličnom naporu fotosession je protekao u veselom raspoloženju, jer mnogima kamere i fotoaparati, nakon brojnih nastupa na sceni, više uopće nisu strani. Sve je prštalo energijom i kreativnošću pa su se "rodile" i brojne, neke i neplanirane fotografije, koje će "lipaši" , dio po dio, polako predstavljati javnosti u idućem razdoblju i različitim prigodama.

Naime, ukazala se potreba da se, osim s auditivnim dijelom koji je već godinama na vrlo visokoj razini, ozbiljnije pozabavimo i ovim vizualnim, podjednako važnim za promidžbu u današnje vrijeme. U tom cilju organizirano je i ovo fotografiranje, a protekloga tjedna na otvorena je i nova Facebook stranica Društva, koja je u samo nekoliko dana postojanja već zabilježila gotovo 250 "lajkova".

Uskoro će prezentirati i 'osvježenu' internetsku stranicu na adresi www.hpd-lipa.hr te otvoriti službeni YouTube kanal s novim snimkama pjevačkih izvedbi zbora. Vjerujemo da će se mnogima svidjeti "osvježeno" lice Lipe. Sve je to zapravo uvod u jedan zanimljiv ljetni projekt HPD "Lipa", o kojemu će uskoro biti više riječi.


Izdvojeno

Reci što misliš!