FOTO: Predstavljen novi Auris
Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder 2013/2/predstavljanje_auris is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

FOTO: Predstavljen novi Auris

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2013/2/predstavljanje_auris is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

U autosalonu Integra Dundović predstavljena je nova Toyota Auris. Za zabavni program zadužen je bio Miroslav Škoro koji kasnije ima koncert u Avenue Mallu. Iz Integre su rekli kako su odabrali Valentinovo za predstavljanje jer vjeruju da će mnogima ovo biti 'ljubav na prvi pogled'.

Novi je Auris dokaz koliko je Toyota odlučna u tome da proizvede privlačnije, dinamički naprednije automobile i ostane dostojna svom dugogodišnjem ugledu za kvalitetu, postojanost i pouzdanost.

S novim dizajnom vanjštine i unutrašnjosti, Auris je najniži automobil u C segmentu. Niži dizajn prednjeg dijela i ukupna visina smanjena za 55 mm jamče izvrsne aerodinamične performanse s malenim koeficijentom otpora zraka - Cd 0,28, što značajno poboljšava stabilnost i smanjuje potrošnju goriva.

Prednja svjetla Toyotinog novog prednje kraja, kombinacija su novog dizajna prednje rešetke i upadljivih farova s LED dnevnim svjetlima (DRL) za značajno dinamičniji i upadljiviji izgled na cesti.

Bočni je profil izduženiji, stražnji stup obrađen je na dinamičniji način, a iznad toga se proteže upadljivija, kromirana i podignuta pojasna linija.

Širi otvor prtljažnika straga ima upadljive konveksne i konkavne površine, novo kombinirano stražnje svjetlo i odbojnik novog dizajna.

U novoj unutrašnjosti ima više prostora, udobnija je, osjetilna kvaliteta je poboljšana, vizualno sve izgleda ujednačenije, a to sve dodatno naglašava jedan od najvećih panoramskih krovnih otvora u C segmentu, 'Skyview'.

Nagrađivan, potpuno hibridni 1,8-litreni pogonski motor s poboljšanom potrošnjom, bit će u ponudi zajedno s dva dizelska motora – 1,4 i 2,0 te dva benzinska motora – 1,33 i 1,6.

Očekuje se da će svaki tip motora predstavljati otprilike 1/3 ukupne prodaje Aurisa, što pokazuje da su potpuno hibridna vozila sada zaista prvi izbor mnogih kupaca.

{galerija width=93 height=73}2013/2/predstavljanje_auris{/galerija}

Foto: K.Konig/SiB.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja