Promo / Ostalo-predstavljamo

Zanimljivosti: Prevenirajte pijanstvo digitalnim kockicama leda

Zanimljivosti: Prevenirajte pijanstvo digitalnim kockicama leda

Napio se do te mjere da je završio u bolnici. A onda, izašavši van, došao na ideju i izumio digitalne kockice leda koje ne samo da upozoravaju kada ste previše popili, nego i šalju SMS vašem prijatelju da se pobrine za vas.

case495 2

Maleno LED svjetlo, baterija, poseban mjerač i IC primopredajnik, 23-ogodišnji student Tehnološkog instituta Massachusetts, smjestio je unutar jestive, ali vodootporne želatine. Povremeno bljeskom reagirajući na ritam glazbe noćnog kluba u kojem ste se odlučili opustiti, jednom spuštene u čašu, LED kockice boje će mijenjati poput semafora. Prva čaša obojiti će ju zelenom, sljedeću narančastom, a trećom, crvenom bojom, već ste zagazili u pijanstvo. Ako ste u ovom trenutku pomislili nešto poput „Zar samo 3 čaše?!", bez brige, hardware lažnog leda konstruiran je na način da se količina ispijenog alkohola može ponaosob odrediti.

case495 1

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt od svega 50-ak američkih dolara Dhairya Dand, unatoč velikom interesu studentskih kolega, patentirati ipak ne namjerava. Šteta, jer nama se jako sviđaju i vjerojatno bi prevenirali sve one silne probleme koji trijeznim glavama nikada ne bi pali na pamet. Dakako, ukoliko kockicama ne biste manipulirali.

Kako se razvijala priča od jednog naoko običnog pijanstva do hvale vrijedna projekta, pogledajte u videu:

http://vimeo.com/56772409

Sve najnovije IT i Biz vijesti pratite na našem partnerskom portalu Smash

smash logo


Izdvojeno

Reci što misliš!