Promo / Ostalo-predstavljamo

Postani programer Android aplikacija

Postani programer Android aplikacija

Ponuda aplikacija za mobilne uređaje (pametne telefone i tablete) koju je započeo Apple sa dućanom za svoje uređaje iPhone i iPad, a preuzeli Google i Microsoft, postala je glavni faktor odluke kod kupovine mobilnih uređaja.

android495

Popularnost Internet dućana mobilnih aplikacija utjecala je na razvoj novog tržišta i modela prodaje aplikacija na Internetu. Velika ponuda korisnih aplikacija utjecala je i na popularnost pametnih telefona i drugih mobilnih uređaja, tako da je udio pametnih telefona u 2011. godini dosegao 27% tržišta mobilnih telefona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trend popularnosti mobilnih uređaja prepoznao je i Google koji je prije par godina tržištu predstavio svoju platformu Android. U 2011. od svih prodanih uređaja s mobilnim platformama preko 50% ih je s Android platformom i tržišni udio Android platforme u velikom je porastu. Zbog velike popularnosti pametnih telefona i tablet uređaja, očekuje se da će vrijednost tržišta mobilnih aplikacija u iduće 3 godine rasti 30% godišnje.

Model prodaje i plasiranja aplikacija kroz Internet dućane omogućavaju postavljanje aplikacije u ponudu iz bilo koje zemlje u svijetu, pa tako i iz Hrvatske. Znanje razvoja aplikacija za mobilne uređaje jako je traženo i financijski isplativo, bilo da prodajete vlastitu aplikaciju kroz Internet dućan u vrijednosti 1$ ili nudite svoje znanje za realizaciju tuđih ideja kroz izradu aplikacije.

[blockquote]Sadržaj programa obrazovanja:

Osnove Java programiranja za Android
Uvod u programiranje na Android platformi
Uvod u SQL
Izrada aplikacija za Android platformu
Grafika, senzori i izrada igara za Android
Postavljanje aplikacije na servis za prodaju i razmjenu aplikacija[/blockquote]

Sama izrada aplikacija za Android platformu ne zahtjeva preveliko programersko iskustvo i godine studiranja u području računarstva, već je dostupna i polaznicima koji već imaju određena predznanja iz ovog područja rada te žele steći nova znanja u struci iste razine složenosti.

Cilj je ovog programa obrazovanja pružiti polazniku dovoljna znanja i vještine kojima će samostalno moći izrađivati i plasirati na tržište aplikacije za mobilnu platformu Android.

Nakon odslušanog programa obrazovanja, polaznik će biti sposoban razlikovati i objasniti koncepte programiranja računalnih programa te izrade algoritama u programskom jeziku Java, razlikovati i objasniti najvažnije i najčešće korištene dijelove programskog okvira za programiranje aplikacija na platformi Android te dizajnirati, oblikovati i implementirati baze podataka pomoću Microsoft SQL Server i SQLite tehnologije te jezika Transact SQL.

Također, polaznik će naučiti koristiti i upravljati senzorima ugrađenim u mobilne uređaje, upotrebljavati matematičke i programske osnove jezika za programiranje grafike i računalnih igara OpenGL ES te izraditi aplikacije za Android platformu te ih postaviti na servis za prodaju i razmjenu aplikacija Google Play.

[span class=attention]Opširnije o programu obrazovanja za programera mobilnih aplikacija u učilištu Algebra možete saznati OVDJE.[/span]


Izdvojeno

Reci što misliš!